Kosárlabda

2018.05.16. 20:00

ZTE KK: Nagy lehetőség maradt ki, pénteken lehet javítani

Közel járt a Zalakerámia-ZTE KK ahhoz, hogy meglepetést szerezzen rögtön a férfi kosárlabda-bajnoki rájátszás nyitányán, de egy hajszál hiányzott ehhez, s nyert a Falco KC. Ám már ott, a szombathelyi találkozó után azonnal megfogalmazódott a zalaiakban: pénteken, hazai pályán meg kell verni a vasiakat.

Kerkai Attila

James Kinney (kékben) és Darrin Govens a következő találkozón is különpárbajt vívhat Fotó: Szekeres Péter/Zalai Hírlap

Bencze Tamás, a Zalakerámia-ZTE KK vezetőedzője nem volt boldog… Mondjuk, ez érthető, hiszen a lehető „legrosszabb” módon kapott ki együttese. Azaz, épphogy csak… Sokan azt tartják, ennél még az is jobb, ha alapos verésben részesül egy csapat, mert akkor egyértelműen felülkerekedett az ellenfél. Kedden Szombathelyen a Falco KC úgy nyert 91–88-ra, hogy a találkozó nagy részében hátrányban volt, ugyanakkor a zalaiak vezettek, csak éppen a végén fordult meg minden.

James Kinney (kékben) és Darrin Govens a következő találkozón is különpárbajt vívhat Fotó: Szekeres Péter/Zalai Hírlap

– Azzal kell kezdenem, hogy csalódott vagyok – mindezt Horváth Ákos, az egerszegiek rutinos játékosa mondta a mérkőzés után, aki csereként jól szállt be a mérkőzésbe, s fontos pillanatokban szerzett kosarakat. – Azért vagyok csalódott, mert a találkozó nagy részében uraltuk a mérkőzést, harminchat percig nálunk volt az előny, s amikor a Falco kiegyenlített, akkor is vissza tudtuk venni az előnyt. A vasiak otthonában ez mindenképpen nagy szó, s végül egylabdás meccsen veszítettünk. Ám azt gondolom, hogy ebből lehet táplálkozni a folytatásra, mert egy play off-ra így kell kiállni, ahogy mi is tettük, és a folytatásban is így lesz ez. Gratulálok a Falcónak a győzelemhez, ők amikor kellett, bedobták a helyzeteket.

Ahogy Horváth Ákos említette, egylabdás meccsen veszítettek, ám igazából az utolsó percben az döntött, hogy jobban koncentrált a házigazda. Amit úgy kell érteni, hogy a szükséges hibahatáron belül maradt, míg a ZTE KK utolsó három mezőnykísérlete kimaradt, s ekkor ennyi már nem fért bele ebbe a meccsbe. Ez volt az a kicsi plusz, ami hiányzott az egerszegi sikerhez, de pénteken lehet javítani hazai pályán. Az viszont tény, hogy nagy lehetőséget szalasztott el az egerszegi csapat, hogy rögtön a rájátszás elején megkeverje a kártyákat.

A negyeddöntő további mérkőzései ennél jóval egyértelműbben alakultak. Sőt, lehet mondani, hogy a rájátszásban szokatlanul simán. Íme: Szolnoki Olaj KK–Paks 92–60, Alba Fehérvár–Pécsi VSK 104–74, Körmend–Kecskemét 91–88. KA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában