Kosárlabda

2018.05.12. 20:05

Kikapott a ZTE KK, a Falco KC lesz az ellenfele a negyeddöntőben

Az utolsó fordulót rendezték meg a férfi kosárlabda NB I A-csoport középszakaszában. A középházban a Zalakerámia-ZTE KK kikapott Pakson, így eldőlt, hogy a Falco KC lesz az ellenfele a kedden kezdődő rájátszásban.

Kerkai Attila

Ivica Radic, a ZTE KK  centere szerez újabb pontot a paksiak között egy korábbi felvételen. A horvát légiós  bizonyult szombaton a zalaiak legeredményesebb játékosának Fotó: Bálizs Zsuzsa

Atomerőmű SE Paks – Zalakerámia-ZTE KK 85-79 (26-23, 19-18, 24-15, 16-23)

Paks, 700 néző. Jv.: Cziffra, Győrffy, Rácz.

Paks: Ruják 12/6, Tarrant 23/3, Barnies 15/9, Eilingsfeld 13/3, Guinn 13/9. Csere: Garamvölgyi 4, Medve 5/3. Vezetőedző: Schmidt Béla.

ZTE KK: Kinney 6, Vaughn 11/9, Benke 5/3, Szabó Zs. 9/3, Radic 26. Csere: Mohácsi, Mikovic 4, Horváth Á. 8/6, Kis R. 6/3, Doktor 4/3. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Ivica Radic, a ZTE KK centere szerez újabb pontot a paksiak között egy korábbi felvételen. A horvát légiós bizonyult szombaton a zalaiak legeredményesebb játékosának Fotó: Bálizs Zsuzsa

Egyperces gyászszünettel indult a találkozó, emlékezve a pénteken elhunyt Vertetics Istvánra. A ZTE KK szurkolói egy „Nyugodj békében, Vertetics István” felirattal is nyomatékosították együttérzésüket a családnak, a ZTE KK edzőjének halála miatt. Aztán zalai pontokkal kezdődött a találkozó, de Tarrant révén volt paksi válasz is. Azonban az előny később is az egerszegieknél volt (12-21), s élesebbnek tűnt a zalai csapat. A ZTE KK-nak csak győzelem esetén volt esélye még a hatodik helyezés megszerzésére, s miután ez volt a középszakasz utolsó fordulója, több javítási lehetőség már nem volt. A Paksnak egyáltalán nem volt tétnélküli a találkozó, hiszen veresége esetén akár még ki is pottyanhatott a legjobb nyolcból, ha az egy időben kezdődött Szeged-Kaposvár összecsapáson somogyi siker születik. Hazai időkérés után pedig egyértelműen feljött a házigazda, amely már a negyed végére átvette a vezetést is (26-23). Nem igazán ment a játék a zalaiaknak a későbbiekben sem, de leginkább a dobások terén hibáztak sokat Bencze Tamás tanítványai. Nem úgy a hazaiak, és Barnies hármasával 35-26-re el is léptek, így az egerszegieknek folyamatosan kapaszkodniuk kellett. Nem jöttek be a távoli kísérletek, illetve csak ritkán, így állandósult a hazai vezetés. Mégsem volt semmi veszve a ZTE KK szempontjából, és Doktor Péter hármasával a nagyszünet előtt 45-41-re jött fel a zalai együttes.

A fordulás után maradt a korábbi koreográfia, azaz pontosabban célzott a Paks, és ez volt a leglényegesebb különbség a két csapat között. A ZTE KK nem tudta beérni a házigazdát (55-49), jóllehet próbálkozott, de sikertelenül. Kinney két eladott labdája (a ki nem kényszerített hibák kategóriájából) mintha a koncentráció kérdését is felvetette volna… Kis Raul hármasára jött Guinn és Tarrant válasza (69-54), így pedig esélye sem volt a ZTE KK-nak. A 32. percben Horváth Ákos hármasa, majd Radic közelije után 69-62-re jött vissza a ZTE KK, sőt, 69-66 is volt már az állás, ami vmár máshogy nézett ki. Viszont megint nem tudták a vendégek kivédeni a paksiak dobásait, és pillanatok alatt 76-66-ra ellépett a Paks. Innentől már egy huszáros hajrá kellett volna egerszegi részről a győzelemért, ami viszont elmaradt: voltak távoli kísérletek, de ezek kimaradtak, a mérkőzés pedig elúszott.

Győzött a Paks, méghozzá megérdemelten, ugyanis összeszedettebben és kevesebbet hibázva játszott a zalaiaknál. A Duna-partiak megszerezték a 8. helyezést, hiába nyert a Kaposvár Szegeden. A Zalakerámia-ZTE KK a hetedik helyen zárta a középszakaszt, így eldőlt, hogy a rájátszásban a Falco KC lesz az ellenfele, amely a második helyen végzett. A két csapat első negyeddöntős párharcát kedden, Szombathelyen rendezik.

További eredmények.

Középház: Szeged-Kaposvár 65-78.

Felsőház: Szolnoki Olaj KK – Falco KC Szombathely 99-100, Körmend – Kecskemét 84-67.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó negyeddöntők párosítása:

Szolnok–Paks,

Falco KC Szombathely–Zalakerámia-ZTE KK

Alba Fehérvár–Pécsi VSK

Körmend–Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában