Kosárlabda

2018.05.14. 21:04

A ZTE KK nem szeretne „könnyű” ellenfél lenni a Falco KC számára

Hétfőn vált ismertté az NB I -es férfi kosárlabda-bajnokságban a Falco KC és a Zalakerámia-ZTE KK negyeddöntős programja. A két csapat szerdán 18.30-tól Szombathelyen kezdi az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcát.

Kerkai Attila

Az egerszegi Szabó (fehérben, balról) és Radic összehangolt védekezése a Falco elleni, márciusi, egerszegi alapszakaszmeccsen. Most is hasonlóra lesz szükség Fotó: archív/Pezzetta Umberto

Szombaton zárult a középszakasz a férfi élvonalban, s eldőlt, hogy a Zalakerámia-ZTE KK a Falco KC Vulcano Energia Szombathely csapatával mérkőzhet az elődöntőbe jutásért. Ha az egerszegiek nyertek volna Pakson, akkor most az Alba Fehérvár várna rájuk. S hogy jól „választott-e” ellenfelet a ZTE KK? – elsőként erről kérdeztük Benze Tamás vezetőedzőt.

- Nem választás kérdése volt, így alakult – szögezte le a szakvezető. – Ha választás lett volna, akkor nem próbálunk meg mindent a siker érdekében, s ha valaki nem így gondolja, az téved. Egyébként teljesen mindegy, hogy Falco vagy Alba, nekünk egy dolgunk van: mindent megtenni az ellenfél legyőzése érdekében. Nagy nyomás nincs rajtunk, mindenki esélytelenebbnek tart bennünket, de vannak céljaink, és egyáltalán nem az, hogy három mérkőzésig tartson a párharc...

Az egerszegi Szabó (fehérben, balról) és Radic összehangolt védekezése a Falco elleni, márciusi, egerszegi alapszakaszmeccsen. Most is hasonlóra lesz szükség Fotó: archív/Pezzetta Umberto

Annyit azért közbevetettünk: mégis talán jobb lett volna a fehérváriakkal meccselni a nyolc között.

- Lehetséges, ezért is hajtottunk Pakson a győzelemért, ami végül nem jött össze – mondta Bencze Tamás. – Az Alba szerkezete ideálisabb lett volna a mi csapatunknak, de persze az övék is egy erősebb keret. Ám így is megpróbálunk továbbjutni. Ha mondhatom így, a Falco KC szerkezetével az a gond, hogy az úgynevezett kisembereik nagyon erősek. Norfleet és Govens, valamint Váradi és Perl gyakorlatilag mindent jól csinálnak a pályán: jól dobnak, jól bontják a védelmet, s eredményesen törnek be a palánk alá. Rendkívül nehéz játszani ellenük, hiszen a Falcónak megvannak a figurái, amit játszik, de arra lehetetlen felkészülni, hogy ebből mikor váltanak, s az említett játékosok közül éppen ki milyen megoldást választ.

Rátérve a ZTE KK csapatára: Benke Szilárd játékán Pakson is érződött, hogy a lába nem teljesen egészséges, és továbbra is keresik a fájdalmai okát.

- Már két hete hátráltatja a játékát, hogy fáj a lába, és a helyzet sajnos nem javul – mondta evvel kapcsolatban az edző. – Pakson a második félidőben már azért játszott kevesebbet, mert tudtam, hogy kedden újra pályán kell lennie, és szüksége volt a pihenésre. Nem akartuk erőltetni, mert a folytatásban is nagy szükségünk lesz a játékára.

Az alapszakaszban a Falco Szombathelyen (88-82) és Zalaegerszegen (76-81) is legyőzte a zalaiakat. Szrecsko Szekulovics, a vasiak vezetőedzője pedig így tekint a párharc elé:

- Nem vitás, jó formában vagyunk, egészen jól játszottunk az elmúlt mérkőzéseken – fogalmazott. – Ám ez most nem számít, mert következik a bajnokság legfontosabb szakasza, itt már nem hibázhatsz, hiszen az ország nyolc legjobb csapata szerepel a play off-ban, és senki ellen nem mehetsz biztosra. A ZTE komoly ellenfél, ráadásul szomszédvári rivális, tehát nem „csak” egy negyeddöntőre, hanem presztízsmeccsre is készülünk. Az egerszegi csapat tele van rutinos játékosokkal, akik ha elkapják a fonalat, képesek kellemetlen pillanatokat okozni. De megítélésem szerint mi jobb erőt képviselünk, hazai pályán játszhatunk és hosszabb a kispadunk is. Önbizalomtól telve várjuk a meccset, magabiztos győzelemmel szeretnénk nyitni. És természetesen nagyon számítunk a szurkolóinkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában