Nyolcvanadszor vetélkedtek

2018.04.19. 19:34

„Szétlövésben” dőlt el, ki lesz Kanizsa idei sakkbajnoka

A tavaly nyolcvanadszor elrajtolt városi egyéni sakkbajnokság ért véget a napokban. A több hónapos versengés során újra több generáció képviselői mérkőztek a bajnoki címért.

Kühne László

A 17 esztendős Haselbach Dávid immár kétszeres nagykanizsai sakkbajnoknak mondhatja magát Fotó: a szerző

A küzdelmek színvonalára nem lehetett panasz, és volt olyan utánpótláskorú sakkozó, akinél a vesztes parti után még a mécses is eltörött.

Az indulók teljesítményét serdülő, ifjúsági, felnőtt és szenior, illetve leány kategóriákban külön is értékelték.

A kategóriák legjobbja. Serdülők: 1. Beznicza László 3,5 pont, 2. Horváth Sebestyén 3,5, 3. Varga Márkó 3. Ifjúságiak: 1. Horváth Csongor Endre 5, 2. Nagy Ádám, Tóth Gábor 5-5. Szeniorok: 1. Papp Nándor 8, 2. Dalocsa Endre 5, 3. Szabó István 5. Lányok: 1. Balogh Eszter 4, 2. Honfi Viktória 4, 3. Beznicza Míra 2,5.

A 17 esztendős Haselbach Dávid immár kétszeres nagykanizsai sakkbajnoknak mondhatja magát Fotó: a szerző

A felnőtt, egyben abszolút sorrendben a 17 esztendős – immár kétszeres bajnok – Haselbach Dávid (8 pont) zárt az élen, maga mögé utasítva Papp Nándort (8), valamint Kercsmarics Józsefet (6,5). A végső elsőségért egyébként külön-meccsre volt szükség Haselbach és Papp között, mely végül az előbbi sakkozó sikerét hozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában