Veszteség

2018.04.11. 21:30

Kikapott a ZTE FC Siófokon: mostantól a kiesés ellen harcol

A labdarúgó NB II korábban elmaradt fordulóját szerdán pótolta a mezőny.

Kerkai Attila

Artner Tamás vezetőedző számára is fel van adva a lecke: fel kell rázni a csapatot, de legfőképp eredményebbé kellene tenni Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A 23. fordulóból elhalasztott találkozóján a ZTE FC a BFC Siófok vendége volt, de sok köszönet nem volt a találkozóban, A hajrában kapott két góllal kikapott a ZTE FC és tovább rontott pozícióján: ugyanúgy 30 pontos, mint a még kieső helyen álló Budafok.

BFC Siófok – ZTE FC 2-0 (0-0)

Siófok, 200 néző. Jv.: Horváth T. (Király, Kis Z.).

Siófok: Balajcza – Szilágyi, Fehér Zs., Lorentz, Nemes – Petneházi (Berde, 91.), Gál M. – Nagy D. (Futó, 87.), Vólent (Balázs Zs., 75.), Bévárdi – Elek B. Vezetőedző: Varga Attila.

ZTE FC: Kovács Z. – Króner, Forgács, Devecseri –

Polényi (Vernes, 80.), Nagy T. (Paudits, 70.), Hudák, Bedi, Fodor Á. – Ekker (Jelena, 87.), Babati. Vezetőedző: Artner Tamás.

Gólszerző: Elek B. (85., 93).

Sárga lap: Fehér (83.), Elek B. (85.), illetve Forgács (82.), Babati (84.).

Kiállítva: Lorentz (70.).

Artner Tamás vezetőedző számára is fel van adva a lecke: fel kell rázni a csapatot, de legfőképp eredményebbé kellene tenni Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Két, a mezőny utolsó harmadában tanyázó csapat nézett farkasszemet egymással, és a találkozó elejétől bátran futballozott a ZTE FC, de a 15. percben Elek fejesénél csak a lesállás miatt nem született meg a Siófok vezető gólja. A zalaiak mezőnyfölénye után egyre jobban feljött a házigazda, sőt már Kovács kapusnak is akadt védeni valója. A félidő utolsó tíz perce már a hazaiaké volt, ekkor védekezni kényszerült a ZTE.

Gól nem született az első félidőben, de a második elején csaknem előnyhöz jutott a ZTE FC. A 49. percben Bedi lépett ki, de gurítása nagy helyzetben mellé ment. Viszont nem sokkal később megint Kovács Zoltánnak kellett védenie, összességében viszont az egerszegiek jobban futballoztak és nyomás alá helyezték a házigazdát. A 70. percben tíz főre fogyatkozott a Siófok, ugyanis Lorentz Márton, ha mindez igaz könyöklésért kapta meg a második sárga lapját és villant a piros is. Közben a ZTE cserélt, és Nagy Tamás helyére Paudits Patrik érkezett, akinek a visszatérését még a meccs előtt is úgy kalkulálták, hogy két hét múlva lehetséges. vele mindenképpen még támadóbb lett az egerszegiek játéka, de a Siófok tíz emberrel sem állt be védekezni. A mezőnyben nagyjából egyforma arányban birtokolta a labdát a két csapat, de nem lehetett mondani, hogy unalmas lett volna az összecsapás annak ellenére sem, hogy túl nagy helyzetek nem alakultak ki. Aztán jött a hajrá és már csak öt perc volt vissza a mérkőzésből, amikor a 85. percben egy jobb oldali beadás után remek ütemben érkezett Elek Bence és 10 méterről estében, kapásból a bal sarokba lőtt, 1-0. Közben parázs lett a hangulat a pályán is, amit a sárga alapok jeleztek, a Siófok az utolsó percekben már behúzódott, de a ZTE FC hiába tüzelt, lövései elkerülték a kaput, és jött a kegyelemdöfés. A teljesen kitámadó zalaiak a 93. percben elvétettek egy előrevágott labdát, ami átment a felezővonalon, Elek Bence szerezte meg, aki végül 15 méterről a bal sarokba lőtt, 2-0.

A ZTE FC egy helyet visszacsúszott, méghozzá a 16. pozícióba, de ugyanannyi pontja van, mint a 18. és még kieső helyen álló Budafoknak. Győzelmével a Siófok is beérte az egerszegieket, sőt meg is előzte őket. Az utolsó 20 percben emberhátrányban futballozott a Balaton-parti csapat…

Valaki végre elmagyarázhatná, hogy mi folyik a ZTE FC-nél, mert ez a szereplés és a jelenlegi helyzet méltatlan a klubhoz. Nincs tovább várni kimondani: a ZTE FC célja már csak a kiesés elkerülése lehet…

A szerdai további eredmények:

Budafoki MTE-Kazincbarcika 1-0 (1-0)

Nyíregyháza Spartacus-Dorogi FC 3-1 (1-0)

FC Csákvár-ETO FC Győr 3-1 (1-1)

Ceglédi VSE-Mosonmagyaróvár 1-1 (0-1)

Vác FC-MTK Budapest 2-3 (2-1)

Budaörsi SC-Soroksár SC 2-2 (1-1)

Szolnoki MÁV FC-Szeged 2011 0-1 (0-0)

Békéscsaba-Soproni VSE 3-0 (1-0)

Gyirmót FC-Kisvárda 1-0 (0-0)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában