Szomorú tények

2018.04.12. 19:30

Be kell látni: mostantól a kiesés ellen kell harcolnia ZTE FC-nek...

Az eredményt biztosan sokan ismerik már, vagyis, hogy a ZTE FC szerda este 2-0-ra kikapott a Siófok vendégeként a labdarúgó NB II-ben. Tovább mélyült az egerszegi csapat válsága, és végre fel kell nyílnia a szemeknek: a hátralévő 10 fordulóban már a kiésés elkerüléséért harcol a ZTE FC...

Kerkai Attila

A zalai védők és Kovács Zoltán kapus között a két gólt szerző Elek Bence, aki „elintézte” az egerszegieket... Fotó: BFC Siófok

Szerda este a labdarúgó NB II korábban elmaradt fordulóját pótolta a mezőny, a ZTE FC a BFC Siófok vendége volt, de sok köszönet nem volt a találkozóban. Ami abszolút kiegyenlített volt egy olyan helyzetben, amikor mindkét együttes csak pontokra van a kiesőzónától. Bedi révén a 49. percben talán meccslabdája volt a ZTE FC-nek, de a labda éppen elsuhant a bal sarok mellett, ami után a Siófok is elmondhatta ugyanezt magáról. Kovács Zoltánnak kellett védenie kétszer is, a 70. percben viszont Lorentz Mártont kiállították, így a Siófok tíz emberrel volt kénytelen játszani.

A zalai védők és Kovács Zoltán kapus között a két gólt szerző Elek Bence, aki „elintézte” az egerszegieket... Fotó: BFC Siófok

Így is nyert... A ZTE FC természetesen megpróbált szintén győzni, ezért jött a pályára Vernes Richárd és a sokáig sérült Paudits Patrik, de megkontrázta a Balaton-parti csapat a zalaiakat, így a 85. percben Elek Bence 10 méterről lőtt a bal sarokba. Amikor pedig már teljesen kitámadott a ZTE FC, akkor a 93. percben Elek 16 méterről adta meg a kegyelemdöfést.

A ZTE FC-nek maradt 30 pontja, s most már a Siófoknak is ennyi van, ahogy a 18. helyezett Budafoknak, amely pillanatnyilag kieső. Mi ez, ha nem komoly helyzet? Ha lenne is olyan vélemény (és ez igaz valamennyi találkozóra), hogy nyomott a ZTE és hogy voltak helyzetei, ezeket a mondatokat el kell felejteni. Itt pontokat kell szerezni, eredmény kell. És végre valaki elmagyarázhatná, hogy mi folyik a ZTE FC-nél, mert ez a szereplés és a jelenlegi helyzet méltatlan a klubhoz. Egyébként rákérdeztünk, hogy hátráltatja-e bármi külső körülmény a munkát, de úgy tudjuk, hogy semmi. Hogy konkrétabbak legyünk: a klubnál rendezettek a viszonyok, nincs például fizetéselmaradás, az NB II-es mezőny legtöbb tagja pedig csak irigyelheti a zalaiakat a körülményeiért. Mentálisan viszont ez a társaság gyenge, vagy mostanra teljesen leült. Egy az egyben ugyanarról a csapatról nem beszélhetünk, ám két éve még a feljutásért harcolt az egerszegi együttes, melynek akkori magja most is rendelkezésre áll. Az igazolások és a klub játékospolitikája viszont legyünk őszinték, azóta nem igazán működött. A húzóembereknek szánt érkezők nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, a másik dolog pedig: kölcsönjátékosokra nem lehet ütőképes csapatot építeni. Aki teljesít azt el- vagy visszaviszik (Deutsch, Bobál), aki nem, rá meg úgysem lehet alapozni...

Ám ne térjünk el pillanatnyi helyzettől. A ZTE FC-ért négy éve a fennmaradása miatt lehetett aggódni, most más miatt. Ugyanis baj van, s aki nem akarja ezt látni, az vagy vak, vagy még most sem akarja átérezni a helyzet komolyságát. Bent kell maradni az NB II-ben, ez lehet már a cél, s mint a szerdai találkozó is mutatja, hihetetlen nehéz feladat lesz. Ugyanakkor kivitelezhető, de inkább minimális elvárás!

A klubvezetés részéről Ágoston Zoltán klubigazgatót kérdeztük, aki annyit mondott: megvannak a konzekvenciái a mostani helyzetnek. A szakmai stábbal beszélgetnek és ahogy mondta, szankciókat is alkalmaznak.

Az elkövetkező összes hátralévő mérkőzés már élet-halál harc, ezt kell tudatosítani mindenkiben. Aztán, hogy sikerül-e, ez lesz a nagy kérdés.

A 23. forduló szerdai, további eredményei: Budafok-Kazincbarcika 1-0, Nyíregyháza-Dorog 3-1, Csákvár-ETO FC Győr 3-1, Cegléd-Mosonmagyaróvár 1-1, Vác-MTK 2-3, Budaörs-Soroksár 2-2, Szolnok-Szeged 0-1, Békéscsaba-Sopron 3-0, Gyirmót-Kisvárda 1-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában