Foci

2018.04.13. 20:50

A ZTE FC a szezon meccsét játszhatja a Budaörs ellen

A labdarúgó NB II 30. fordulója következik és a ZTE FC csapata vasárnap 17 órától a szezon talán legfontosabb találkozójára készül a Budaörs ellen. Az egerszegiek vészes közelségbe kerültek a kiesőzónához, de egy győzelem és a három pont enyhíthetne a meglévő feszültségen.

Kerkai Attila

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A hétközi fordulóban a ZTE 2-0-ra kikapott Siófokon, így már csak két helyezés választja el a kiesőktől. Mindezt csak a tények miatt írjuk le, hiszen az egerszegi futball szempontjából a legfontosabb az lenne, hogy ne erről essék szó.

A bajnokság egyik legfontosabb mérkőzése következik a ZTE szempontjából, s az lesz most már az összes hátralévő találkozó is. A Budaörs a hatodik, számára kényelmes pozícióból várja a vasárnapi összecsapást, van 44 pontja, így vélhetően semmiféle teher nem nyomja majd a Bognár György szakmai igazgató által irányított vendégek vállát. A rutin pedig megvan ehhez, hiszen olyan játékosok alkotják a Budaörs csapatát (Kemenes, Bakos, Sajbán, Czitkovics), akik közül sokan, sok csatát megéltek már.

A ZTE FC a Siófok elleni vereség után pénteken találkozott először. Úgy tudjuk, hogy a délutáni edzés után csapatszintű megbeszélés zajlott a klub vezetőivel együtt. Artner Tamás csapatának most minden segítségre szüksége van, hiszen a ZTE FC legfontosabb célja már, hogy a hátralévő fordulókban bebiztosítsa a helyét az NB II-ben. A szurkolók azzal segíthetnek, hogy biztatják a csapatot, másképpen: ha már így alakult a helyzet, sokkal többet jelenthet a pályán lévőknek, hogy mellettük állnak, ami mentálisan is sokat jelenthet. Mert a ZTE FC csapatánál talán nem az akarati tényezőkkel van a baj, sokkal inkább gödörben van az együttes. Ebből kellene kikeverednie, azzal együtt is, hogy ez a szereplés korábban elképzelhetetlennek tűnt. A csapatba elvileg visszatérhet a legutóbb eltiltott Patvaros Zsolt.

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Az NB II 30. fordulójának programja. Vasárnap, 16.30: Kisvárda-Budafok, Cegléd- Békéscsaba, Sopron-Soroksár, Mosonmagyaróvár-Dorog, Szeged 2011-Gyirmót. 17.00: ZTE FC-Budaörs, BFC Siófok-Szolnok, Csákvár-Vác, MTK-Kazincbarcika, Győr- Nyíregyháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában