Foci

2018.03.16. 20:30

ZTE FC: más stílusú ellenfél következik

A múlt heti balsikerű hazai mérkőzés után a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata vasárnap (15.00) a Cegléd vendégeként próbál meg javítani. Nincs könnyű helyzetben Artner Tamás együttese, de a szakvezető abban bízik, hogy ez a hét ellentétes előjellel ér véget, mint a legutóbbi.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC legutóbb hazai pályán szenvedett 2-0-s vereséget a Csákvártól, pedig a pontok nagyon kellettek volna az egerszegieknek, ahogy persze most is. Ráadásul olyan ellenfélhez utaznak a kék-fehérek, amely előttük jár 8 ponttal, így a Cegléd minden bizonnyal nyugodtabban játszhat majd.

Artner Tamást pénteken elsőként arról kérdeztük, kiheverte-e csapata a múltkori vereséget, hiszen hazai pályán kikapni, ráadásul úgy, hogy a 15. helyen áll a csapat, nem éppen kellemes helyzet.

- Azt vallom, az a jó, ha minél előbb túllépünk az ilyen vereségeken, mintha sokáig őrlődnénk miatta – válaszolta Artner Tamás. – Most is tartom, amit a mérkőzés előtt mondtam, hogy a Csákvár támadószekciójában jelenleg kreatívabb csapat, és ez kijött. A Cegléd ellen egy más típusú ellenfélre számítok, hiszen kielemeztük a játékát. Egy olyan csapat következik, amelynek 33 pontja van, ami a Cegléd szempontjából egy nagyon eredményes szereplést takar. Masszív együttes, megvárja akár a második szándékot is, és az ellenfél hibáira jól csap le. Nem lesz könnyű dolgunk, de nyerni megyünk Albertirsára, hiszen továbbra is itt rendezi hazai találkozóit a Cegléd.

Artner Tamás az még elárulta, taktikai okok miatt lesz változás a csapatban a legutóbbihoz képest, és voltak kisebb betegségek és sérülések is a héten.

- A vereség okozta hangulat és a betegségek miatt is meglehetősen nyögvenyelősen kezdődött a hét, ellentétben a múlt héttel, amikor úgy dolgozott a csapat, hogy abban egyáltalán nem volt benne a Csákvár elleni vereség. Most azt remélem, hogy ez a hét az előzőhöz képest minden tekintetben fordított előjelű lesz... – tette hozzá Artner Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában