Foci

2018.03.09. 20:31

A ZTE FC a hasonló képességű Csákvárt fogadja a labdarúgó NB II-ben

A labdarúgó NB II-ben ugyan megrendezték az első tavaszi fordulót, de aztán a múlt heti játéknapot „lefújták”, hiszen az időjárás gyakorlatilag az egész országban megakadályozta, hogy mérkőzéseket rendezzenek.

Kerkai Attila

A Kisvárda ellen nyert a ZTE

Fotó: Pezzatta Umberto/ Zalai Hírlap

A ZTE FC is pihent, ami nem feltétlenül jött rosszul számára, vasárnap (17.00) pedig a Csákvárt fogadja a ZTE Arénában.

A ZTE három kemény találkozóval nyitotta a futballtavaszt, hiszen a Magyar Kupában kétszer is megmérkőzött a Puskás FC-vel, s bár kiesett, nem vallott szégyent. Közte pedig az NB II második helyezettjét, a Kisvárdát is legyőzte, így akár beszélhetnénk arról is, hogy a legrosszabbkor jött számára múlt heti halasztás. Ám Artner Tamás nem feltétlen látja így.

- Természetesen ha a heti ritmust és a felkészülési tervet vesszük, akkor nem biztos, hogy szerencsés volt az elhalasztott mérkőzés – mondta a ZTE FC vezetőedzője.

Bizakodva várjuk a Csákvárt

- Viszont ha azt nézem, hogy három nagyon kemény csatát vívtunk, az utolsót hosszabbításig és mínusz tizenöt fokban, akkor nem bántam, hogy nem kellett elutaznunk Siófokra. A játékosok testi épsége szempontjából indokolt volt a halasztás, de ezen a héten már visszaálltunk az eredeti ritmusba.

A Kisvárda ellen nyert a ZTE
Fotós: Pezzatta Umberto/ Zalai Hírlap

Bizakodva várjuk a Csákvár elleni csatát, amit a heti munka alapján mondhatok, illetve annak alapján is, amit az eddigi mérkőzéseken tapasztaltam a mentalitás terén. Viszont ez lesz az a mérkőzés, ami eldönti, hogy milyen csapat vagyunk. Eddig az esélytelen nyugalmával készültünk, most viszont egy közel hasonló képességű csapat lesz az ellenfél. Most derül ki, hogy milyen versenyzők alkotják a csapatot.

A Csákvár a kiesés elől menekül, öt ponttal gyűjtött eddig kevesebbet, mint a ZTE FC. Akadnak rutinos játékosai és fiatal tehetségei, a télen pedig kölcsönbe hozzájuk került Bobál Gergely, aki az egerszegieknél is szerepelt korábban.

- Itthon nagyon fontos a siker, mert gyűjtenünk kell a pontokat, és ki kell szolgálni a közönséget. Várhatóan jó idő lesz, reméljük, így többen lesznek a lelátókon – tette még hozzá Artner Tamás.

A hölgyek ingyen nézhetik a meccset

A ZTE FC vezetése is ebben bízik, hiszen a csapat jól kezdte a tavaszt, a hétközi nőnap tiszteletére pedig a hölgyeket ingyen engedi be a mérkőzésre (a pénztárnál csupán egy regisztrációs jegyet kell kérni a belépéshez).

S még valami, cseppet sem mellékes fejlemény. A Puskás FC elleni visszavágón lecserélt Paudits Patrikkal kapcsolatban megtudtuk: a vizsgálatok alapján a megsérült keresztszalagját nem kell operálni, viszont nagyjából nyolchetes kihagyás vár rá. A tavasz nagy része „rámegy” erre, kár, mert a támadóra is nagy szükség lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában