ZTE FC

2018.03.12. 20:04

Rövid ideig láttuk a tavasz „elejét”, ami kevés lett...

Amennyiben visszaidézzük Artner Tamás mérkőzés előtti nyilatkozatát, és most már ismerjük a ZTE FC vasárnapi, Csákvár elleni mérkőzésének eredményét (0-2), bizony, nem voltak alaptalanok a szakvezető mondatai...

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto/ Zalai Hírlap

Artner Tamás a találkozó felvezetéseként szombati számunkban úgy nyilatkozott, hogy eddig az esélytelen nyugalmával készülhettek a tavasszal lejátszott mérkőzéseikre, azonban most egy közel hasonló képességű csapat az ellenfél. Azt is hozzátette: kiderül, hogy milyen versenyzők alkotják csapatát.

Vasárnap este a Csákvár 2-0-ra győzött Egerszegen. Az a csapat, amely a kiesés elől menekül, amelyik az ősszel sem volt előrébb a tabellán. A ZTE FC őszét ismerjük, azt, hogy mennyire a várakozás alatt teljesített. A télen érkezett a „vérátömlesztés”, a Puskás FC elleni két kupameccs egészen jól nézett ki, majd az NB II második helyezettjét, a Kisvárdát szintén legyőzték az egerszegiek.

A biztató tavaszi kezdés után a vasárnapi teljesítmény egyszerűen váratlannak nevezhető. Annyit azért jegyezzünk meg, Artner Tamás nem véletlenül nyilatkozott a fentiek szerint a találkozó előtt. A Csákvár jelentősen megerősítette keretét a tavaszra, s amennyiben nem számoltunk rosszul, akkor vasárnap hat olyan labdarúgójuk (Hermány, Király, Máté, Sejben, Horvat, Bobál) lépett pályára, akik az ősszel még nem voltak a keret tagjai. Erősödött a Csákvár, de elviekben erősödött a ZTE FC is, hiszen az ősz végi 14. helyezés nem lehet elfogadható és nem is volt az az egerszegi klubvezetés számára sem. Ezért is változtattak a kereten.

A veszélyes 15. helyen

A mostani 15. helyezés már veszélyes a zalaiak számára, ráadásul a mezőny „hátulja” is megindult. A ZTE FC gyengén futballozott, amit senki sem vitatott. Artner Tamás elmondta a találkozó után, hogy mindent megpróbáltak a hatékonyabb támadójáték érdekében. Pozíciókat cseréltek játékosok között, átszervezék a csapatot, de elmaradt a fordulat. A Csákvár lőtt két gólt, ennyivel mindenképpen jobb volt.

Biztosan népszerű volna most a földbe döngölni a ZTE együttesét, ám nem akarunk ebbe a hibába esni. Már csak azért sem, mert az előrelépés a tavasz korábbi mérkőzésein látszott, ugyanakkor továbbra is kérdés, hogy ez milyen mértékű lesz. Mindezt lemérni később lehet, amikor eltelik még pár forduló. Azt viszont láttuk, hogy vasárnap nem volt meg a ZTE FC csapatánál az a fajta akarat és küzdőszellem, mint a tavasz első mérkőzésein.

Fotós: Pezzetta Umberto/ Zalai Hírlap

Hogy konkrétabbak legyünk és ne legyen belőle félreértés: vasárnap is láttuk az akaratot. Azt a fajta küzdést viszont csak egy rövid ideig – az első csákvári gól után -, ami talán ennek a mérkőzésnek a megnyeréséhez kellett volna. A jelenlegi ZTE annyira nem jó csapat, hogy száz százalék alatt adjon ki magából, akár csak egy kicsivel is. Amikor ez történik, akkor érhetik olyan vereségek, mint a vasárnapi. És ez a jövőre nézve is tanulsággal szolgálhat.

Gólok kellenének

Persze egy hazai gól sok mindent átírhatott volna. A legközelebb ehhez Bedi Bence járt, kétszer is.

- A második félidő elején az a fejes, majd null egynél a lövésem, amikor a kapus a léc alól mentett, tényleg bemehetett volna – mondta a középpályás a találkozó után. – Akkor alakulhatott volna másként is a mérkőzés végkimenetele. Ez volt a különbség: a Csákvár belőtte a helyzeteit, mi pedig nem, pedig nekünk is volt annyi lehetőségünk, mint nekik. Sajnos ez a mérkőzés így alakult, mi sem így terveztük. Folytatni kell munkát, a mai találkozó azt mutatta, hogy a támadójátékban még jobban javulnunk kell.

A ZTE FC legközelebb vasárnap a Cegléd vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában