Vereség

2018.03.11. 18:59

Labdarúgó NB II: Elvitte Egerszegről a három pontot a Csákvár

Vasárnap a labdarúgó NB II-ben a ZTE FC együttese a Csákvárt fogadta, s végre tényleg tavaszi hangulatban. Amit alaposan elrontott az a tény, hogy a Csákvár elvitte a három pontot Egerszegről…

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

ZTE FC – Aqvital FC Csákvár 0-2  (0-0)

ZTE Aréna, 786 néző. Jv.: Radványi (Bede, Bertalan).

ZTE FC: Kovács Z. –  Polényi, Króner, Devecseri, Fodor Á. – Patvaros, Hudák – Babati (Kovács Á., 72.), Bedi, Szökrönyös (Jelena, 60.) – Vernes. Vezetőedző: Artner Tamás.

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Csákvár: Hermány – Horvat, Csonka, Kiprich, Galambos – Bokros, Sándor Gy. – Tamás N., Király (Polonkai, 76.), Sejben V. (Nagy Zs., 67.) – Máté J. (Bobál, 62.). Vezetőedző: Szíjjártó István.

Gólszerzők: Galambos (57.), Bobál (72.)

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Gyorsan változnak az évszakok, hiszen míg egy hete  kemény fagy és hó miatt elhalasztották az NB II  teljes fordulóját, a hét végén már  közel húsz fokos meleg köszöntött az országra. AZ időjáráson tehát most semmi nem múlt, így Egerszegen sem, hogy egy jó mérkőzést játsszon a ZTE FC és a Csákvár.

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Mindkét csapat számára kellenek a pontok, hiszen a tabellán a hátsó régióból kíván elszakadni a ZTE FC és a Csákvár is. A vendégek a 2. percben Máté révén máris egy veszélyes lövést könyveltek el, hiszen nyesése  alig kerülte el a bal sarkot. A ZTE viszont támadóbban lépett fel ellenfelénél, a 12. percben Babati kapott remek átadást Szökrönyöstől, de a zalai támadó inkább a visszapasszt választotta, de ez  már rossz megoldás lett. Leginkább a mezőnyben zajlott a játék, így eseménytelennek is lehetet nevezni a látottakat, amiben persze az is benne volt: alaposan bebiztosították magukat  hátul a csapatok. A 28. percben aztán Király csúsztatását a léc alól kellett „kiszednie” a zalai kapusnak. A ZTE játékából leginkább a szélen vezetett akciók hiányoztak , s úgy tűnt,  leginkább azért, mert nem érkezet ehhez hátulról kellő támogatás. A 40. percben megint villant a Csákvár: Király beadását Máté fejelte a bal sarokra, de Kovács kapus hatalmas mentéssel szögletre tolta a labdát.

A gólnélküli első félidő után a 48. percben egy gyors ZTE-akció következett és Bedi alig csúsztatott mellé. A Csákvár rendre megkontrázta a zalaiakat, így  az 55. percben megint Kovács  védett, aztán az ellentámadás végén Hudák lőtt mellé.   Az 57. percben  pedig vezetett a Csákvár. Király keverte meg a zalai védelmet a büntetőn belül, visszapasszolt labdáját Galambos 17 méterről a jobb sarokba lőtte, 0-1. Innen lett érdekes, hogy mit kezd ezzel a helyzettel az egerszegi csapat. A Csákvár cserélt, érkezett a pályára Bobál Gergely, akinek az ZTE stadionja nem lehetett  teljesen idegen pálya, hiszen a múlt szezonban a kék-fehéreket erősítette. A ZTE nyomás alá helyezte a vendégeket, a 71. percben Bedi lövését  bravúrral  hárította a kapus.   A 72. percben viszont Bobál egy bedobás után lefordult őrzőjéről és hét méterről a léc alá bombázott, 0-2. A kétgólos előny birtokában a Csákvár még magabiztosabbá vált, a ZTE FC futballjában pedig úgy tűnt, hogy már nincs benne a gól. Igaz, előtte sem nagyon, ám így végképp elszállt minden reménye. A Csákvár elvitte a három pontot, a ZTE pedig fájó vereséget szenvedett.

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Artner Tamás: „Gratulálok a Csákvárnak, sajnos a felállt védelemmel nem tudtunk mit kezdeni, és semmit sem valósítottunk meg elöl abból, amit elterveztünk. Megpróbáltunk mindent, de nem jött össze, hátul pedig ”dobtuk„ a hibákat és ezekből jöttek a gólok. Ez az én csapatom, akkor is, ha nyerünk és akkor is, amikor kikapunk”

Szíjjártó István: „A ZTE játéka megváltozott Artner Tamás érkeztével és most is arra készültünk, hogy agy agressszív  csapattal találjuk majd magunkat szembe. Az, hogy nekünk most jobban kijött a lépés, ehhez egy kis szerencse is kellett. Küzdöttünk, most ez dominált, remélem, később a játékunk is  javulni fog.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában