Lábtoll-labda

2018.03.03. 20:00

Kölcsön a magas szint tartásáért

Ha már labdás, illetve lábbal űzött sportágról beszélünk, olyan történt szűkebb pátriánkban lábtoll-labdában, mintha mondjuk (a futballpéldában most vonatkoztassunk el a patinától...) a Manchester Citytől Sergio Agüero kölcsönbe a Manchester Unitedhoz kerülne, mert korábban több másik kulcsjátékos is távozott volna a Citytől.

Kühne László

A futball szeretete nem változott, Kunics Réka (feketében) továbbra is játszik az NB II-es Ziccer NLSE csapatában. Képünk egy korábbi bajnoki találkozón készült Fotó: Pezzetta Umberto

Kunics Réka, a nagykanizsai Zemplén SE egyéniben és csapatban is sokszoros bajnoka ugyanis egy esztendőre a Cserszegtomaji SK-hoz került kölcsönbe.

Réka az elmúlt hetekben vehette át – nem először – a legjobb felnőtt női lábtollasnak járó díjat a fővárosban, legutóbb, Újszászon pedig már új zalai egyesülete szí-neiben vitézkedett.

- Több csapattársam is távozott a kanizsaiaktól, én pedig éltem azzal a felkínált lehetőséggel, hogy a másik zalai klubhoz, a Cserszegtomaji SK-hoz kerülhetek – fogalmazott a 19 esztendős Réka, aki már világbajnokságokon és Eb-ken is sokszor bizonyított.

A futball szeretete nem változott, Kunics Réka (feketében) továbbra is játszik az NB II-es Ziccer NLSE csapatában. Képünk egy korábbi bajnoki találkozón készült Fotó: Pezzetta Umberto

- Nyilván más klub, más csapat, idővel még hozzá kell szoknom, a csapattársakkal meg össze kell rázódnunk, de nem hiszem, hogy bármi gond is adódna mindebből.

Réka ősztől Budapesten folytatja a tanulmányait

Réka szeptembertől egyébként már a fővárosban tanul. A Testnevelési Egyetemen egyebek mellett gyógytestnevelői tanulmányokat is hallgat, így élete – földrajzi értelemben természetesen – mintha egy háromszögben folyna az elkövetkezendőkben.

- Lehet, úgy tűnik, hogy Kanizsa „sportügyileg” most kissé háttérbe szorul, ugyanakkor, mivel a tanulás az első, a felsőoktatási kötelezettségeim miatt jelenleg eleve Budapesten van a hangsúly. A dél-zalai városhoz köt ugyanakkor továbbra is a női NB II-es labdarúgás a Ziccer NLSE színeiben. Ha tudok, nekik a jövőben is úgymond besegítek.

Akár már vasárnap, Sopronban is.

- Igen, jelen pillanatban azzal kalkulálunk, hogy a hűség városában le tudjuk játszani hivatalosan a hétvégén folytatódó bajnokságban az SC Sopron elleni mérkőzésünket, vagyis megyek Benedek József csapatához. Mivel a TF-en vagyok, tréningezni, labdával találkozni bőven van lehetőségem, valamint az egyetem női futsalegyütteséhez is lejárhatok mozogni. Visszatérve a lábtoll-labdához, bízom abban, hogy a jövőben a cserszegtomajiakkal is közös edzéseinken mind jobban összekovácsolódunk.

Az edző a váltás hátteréről

Budavölgyi Kálmánnak, a Zemplén SE gyakorlatilag mindenesének a szavaiból később kiderülhetett, hogy tényleg fölösleges bármilyen szenzációt keresni Réka „át-igazolásában”, amellyel a másik zalai klubhoz került a lábtoll-labdás színtéren.

Budavölgyi Kálmán edző és Kunics Réka teljes egyetértésben hozták meg a döntést: a nemzetközi szinten is eredményes lábtoll-labdázónak megfelelő társak kellenek a fejlődés érdekében Fotó: Zemplén SE

- Azzal, hogy három másik játékosunk tanulmányaik és munkahelyi elfoglaltságaik miatt abbahagyta vagy inkább leállt a sportággal, én magam is úgy láttam jónak, ha Réka egy évre kölcsönbe a cserszegtomajiakhoz kerül – ecsetelte a váltás hátterét a kanizsai edző. – Nálunk most még jóval fiatalabbak játszanak az utánpótlás területén, így Rékának az a legjobb – Balogh Eszterrel együtt -, ha a megye másik sportágbeli fellegvárához kerülhet. Ha a lábtoll-labda esetében nem is túlzottan előtérben lévő sportágról beszélünk, arra azért próbálunk ügyelni, hogy a sporton belüli karrierjük ne sérüljön, és a továbbiakban is olyan helyen játsszanak, ahol az európai szinten is jegyzett hazai élvonalban szerepelhetnek a felnőtteknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában