Győzelem!

2018.02.20. 17:57

A ZTE FC legyőzte a Puskás FC-t!

Hideggel és hóval köszöntött be a futballtavasz Egerszegre, hiszen a tavasz első tétmeccsét rendezték a ZTE Arénában. A ZTE FC a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első találkozóján az élvonalbeli Puskás Akadémia FC-t fogadta éás hatalmasat küzdve győzött!

Kerkai Attila

ZTE FC – Puskás Akadémia FC  1-0 (0-0)

ZTE Aréna, 428 néző. Jv.: Bogár (Mohos, Vigh-Tarsonyi.

ZTE FC: Kovács Z. – Polényi, Króner, Devecseri, Fodor Á. – Patvaros, Hudák – Babati (Nagy G., 83.), Bedi, Vernes (Kovács Á., 80.)  – Paudits (Jelena, 92.). . Vezetőedző: Artner Tamás.

Puskás FC: Hegedüs – Klinar, Spandler, Heris, Trajkovski – Zsidai – Molnár G., Madarász (Knezevic, 64.), Bacelic-Grgic, Prosser (Perosevic, 46.) – Diallo (Latifi, 56.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerzők: Vernes (65. – 11-esből).

Sárga lap: Patvaros (69.), Fodor Á. (70.), Klinar (76.).

Kiállítva:

Nem kegyelmezett meg  az időjárás, hétfő késő este óta szakadt a hó Zalaegerszegen, így kedd reggelre körülbelül ötcentis hóréteg fedte a ZTE Aréna játékterét. Annak ellenére, hogy már napokkal korábban  bekapcsolták  a pályafűtést, ám a folyamatos hóutánpótlást ez sem tudta eltüntetni. Délelőtt  kézi erővel tolták le a havat a játéktérről, ami után már nem  maradt meg a fehér lepel a folyamatos hóesés ellenére sem, így a körülményekhez képest kifogástalan állapotú pálya fogadta a csapatokat.

 

Az érdeklődés persze elmaradt  a várttól, de ez a zord idő miatt  várható volt. Azt nem állítjuk, hogy a   két csapat egymásnak esett volna, de nem is óvatoskodtak. A 3. percben Bedi fejesét fogta Hegedüs, onnantól viszont a mezőnyben zajlott a játék. Talán valamivel a Puskás FC járatta többet a labdát, ám a másodosztályú ZTE FC folyamatosan „rajta volt” azokon, így jól zárt a saját tizenhatosa előtt. És szó sem volt róla, hogy beszorult volna, sőt várt a kontrákra, melyek nem maradtak el. Az egerszegiek bátran visszatámadtak, így a Puskás nem nagyon tudott fogást találni a zalaiakon, legalábbis ott, ahol már veszélyt jelentett volna a kapura. A 30.  percben aztán a kapu elé berobbanó Molnár elől az utolsó pillanatban mentettek szögletre az egerszegiek, akik  a félidő hátra lévő részében is teljesen kontrollálták a játékot, még akkor is, ha  a labda  többet volt az ellenfélnél.

A második félidő első percében megint Molnár maradt le egy kapu elé belőtt labdáról, a talaj viszont egyre csúszósabb lett, hiszen alaposan rákezdett a hóesés. Kezdett megint fehéredni a játéktér, a ZTE nagyot küzdött, de roppant nehéz volt már mindkét csapat dolga a csúszós talajon.  A 65. percben teljesen kitámadott a Puskás FC, a ZTE indulhatott, majd Hudák passza után Babatit elsodorta Hegedüs. Büntetőt ítélt a játékvezető, Vernes pedig félmagasan helyezett a kapu bal oldalába, 1-0. A vendégek nagy erőket mozgósítottak  az egyenlítés érdekében, a ZTE viszont kontrázott, méghozzá veszélyesen. A játék teljesen áttevődött a zalai térfélre,  a 77. percben Trajkovski pöccintett a kapufára, a zalaiak pedig felszabadítottak. A ZTE szándéka egyértelműen az volt, hogy az eredményt megtartsa, de  a Puskás egyre veszélyesebben támadott, de eredménytelenül.A ZZTE FC hősiesen játszva megnyerte a mérkőzést, a közönség pedig vastapssal jutalmazta a ezt produkciót.

A visszavágót jövő szerdán Felcsúton rendezik.

Artner Tamás:  – Gratulálok a fiúknak, nagyon szép eredményt értünk el és mindenki kitette a szívét a pályára. Játékban még nem minden alakult úgy, ahogy szerettem volna, de egy erős csapat volt az ellenfél. Szeretném, ha minden mérkőzésünk így érne véget, hogy a közönség ünnepli a fiúkat.

Pintér Attila: – Minden  dicséret a rendezőknek,  igen jó pályát biztosítottak. A ZTE szervezetten játszott, de egy megingásunkat kihasználta, mindenesetre kíváncsi vagyok arra szituációra, amiből a tizenegyes következett.  Van egy visszavágó, azon dől el a továbbjutás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában