Győzelem

2018.02.03. 20:03

Nem hibázott a ZTE KK, nyert a MAFC otthonában

A férfi kosárlabda NB I A-csoport 19. fordulójában a Zalakerámia-ZTE KK a MAFC vendége volt szombaton este és esélyesként lépett pályára. A fővárosiak ugyan derekasan küzdöttek, de a ZTE KK hozta a kötelezőt.

Kerkai Attila

James Kinney, a ZTE KK amerikai játékosa tör kosárra a szombat esti, MAFC elleni találkozón Fotó: Bálizs Zsuzsa

MAFC – Zalakerámia-ZTE KK 72-96 (16-19, 22-23, 17-24, 17-30)

MAFC:  Fodor M. 8, Hot 18/3, McCray 27/6, Misek, Cvetkovic 4. Csere: Lakits 10, Lakosa 4, Peringer, Szanyi, Siklós, Katona B. 1.    Vezetőedző: Garai Péer.

ZTE KK: Kinney 14/12, Vaughn 16/9, Benke 17/3, Szabó Zs. 6, Radic 21. Csere: Mohácsi 3/3, Mikovic 2, Horváth Á. 17/9, Kis R.,  Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Cvetkovic (34.).

A MAFC  győzött a szombatit megelőző fordulóban, ami egyértelműen feldobta a fővárosi együttest, s mindez az érdeklődésen is lemérhető volt a fővárosban. A Gabányi-csarnokban  gyakorlatilag telt ház fogadta a  csapatokat, a vendégszektor   megtelt, így  60-70 zalai szimpatizáns biztatta a ZTE KK-t. A MAFC  nagy lendülettel kezdett  és vezetett (10-4), de a lelkesedést  lelohasztotta az esélyesebb egerszegi csapat. Legalábbis,  Benke labdaszerzése, amjd zsákolásakor így tűnt, de szívósan küzdött a házigazda, s tartotta a szoros eredményt. A 8. percben Benke  kosarával  újra a ZTE vezetett  (14-15), majd Vaughn kezdett bele a pontgyártásba. Meglehetősen „rohanós” volt a mérkőzés,  és könnyen  is vállalkoztak dobásokra a játékosok, amiből a zalaiak jöttek ki jobban. Noha  egy alkalommal még vezetett a MAFC, de Horváth Ákos két triplája  után 7 pontra nőtt a zalai előny (23-30). Azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy a MAFC megtörjön. Elsősorban McCray  pontjaival tartotta magát  a hazai csapat, a másik oldalon Benke  mindig jókor  talált be (33-39), mégis teljesen nyílt   csatát hozott  az első félidő vége (38-42).

James Kinney, a ZTE KK amerikai játékosa tör kosárra a szombat esti, MAFC elleni találkozón Fotó: Bálizs Zsuzsa

Semmit sem adott fel a MAFC, amely a második félidő elején megint a zalaiak nyakán loholt:  sőt,    Amin Hot  találataival újra vezetett (45-43). Beigazolódott, amiről a zalaiak  előzetesen beszéltek: nem lesz nagy különbség a csapatok között.  Ezért volt nagyon fontos, hogy Deonta  Vaughn akkor talált be, amikor csapatának a legnagyobb szüksége volt erre,  Benke pedig hozta korábbi formáját. Ez is kellett ahhoz, hogy a  ZTE KK visszavegye a vezetést (47-53), hogy aztán Kinney hármasánál (47-59)  abszolút indokolt legyen a hazai időkérés. Mindkét csapat szempontjából ez volt az a pont, amikor meg lehetett fogni a találkozót.  Kinney negyedik triplájával    mindez  a ZTE-nek sikerült (47-63), de  persze  hátra volt még valamivel több, mint egy negyed. Nem is maradt minden izgalom nélküli az utolsó etap, a MAFC  valóban mindent elkövetett azért, hogy megnehezítse az egerszegiek dolgát.  Szimpatikus volt a MAFC küzdeni akarása, s ahogy Menyus, a riporter sem hagyta  szó nélkül: „rendkívül barátságos” volt a  házigazdák hozzáállása  az Egerszegről érkezettekkel szemben  (legyen csapattag, szurkoló vagy  más vendég), hiszen  sportszerűséget és az egészséges  rivalizálást  mindvégig szem előtt tartották a fővárosiak. Ekkor ugyanis már  megnyerte a ZTE KK  a mérkőzést. Ez  volt a realitás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában