Megyei foci

2018.01.17. 19:21

A megyei II. osztály Déli-csoportjának éllovasa elsősorban az egységben bízik

A Gelse Termál SE gyakorlatilag ott folytatta szereplését a labdarúgó megyei másodosztály Déli-csoportjában, ahol a tavalyi bajnoki cím megszerzése alkalmával abbahagyta a nyáron, hiszen az élen telel. A gelseiek nem titkolják, a dobogóból nem szeretnének engedni...

Khüne László, Kerkai Attila

A gelseiek tíz nyert mérkőzéssel és mindössze egy vereséggel állnak, igaz, ahogy ők, úgy a Gutorfölde is 30 pontot gyűjtött eddig, a gutoriak ugyanakkor egy meccsel többet játszottak.

- Dicséretes, hogy az élen állunk, ugyanakkor a tervünk élesen nem változott a bajnokság előttihez képest, vagyis az első három pozícióban gondolkodunk – fogalmazott a Gelse trénere, Tóth Zoltán. – Az elmúlt idényről ráadásul a keretünk a nyáron sem változott, gyakorlatilag mindenki folytatta nálunk, így összeszokott, egységes társaságról beszélhetünk a gelsei öltözőben. Ebből is következhetett, hogy az ősz jól alakult számunkra, stabilan hoztuk, amit tudunk, leszámítva azt a Zalakomár elleni találkozót, amelynek alkalmával hazai pályán 5-2-re kaptunk ki.

Hogy miképpen alakulhat a tavasz, az őszi szezonból következően már lehet valamelyest sejteni.

- A tavaszi szezonra mondhatni ugyanaz az elvárás, mint volt az őszre, bár kissé azért szűkíthetjük az elképzeléseket, hiszen szeretnénk megnyerni most már a Déli-csoport küzdelmeit – „finomított” tovább a célkitűzéseiken Tóth Zoltán. – Bízunk abban, hogy nem történik olyan kisiklás, mint amilyen volt a komáriak elleni, ráadásul hazai pályán. Ennek az ellenszere, hogy egy-egy találkozón ne kövessünk el sok egyéni hibát és akkor úgy érzem, nem lehet baj a továbbiakban sem. Hogy aztán az elkövetkező második vonalbeli rájátszás során mi lehet, az már egy másik történet.

Persze, így a zalai teremfoci tornák idején a tréner játékos-pályafutása sem maradhatott ki a felvetett témák közül. Tóth Zoltán hosszú ideig rúgta a bőrt nagypályán és a kispályás bajnoki küzdelmekből sem maradhatott ki.

- Egyrészt már a negyvenhez közelítek, tehát már itt Gelsén sem szálltam be jó ideje a második vonalban, másrészt a térdem olyan mértékben elkopott, hogy egy esetleges műtét már azt is jelentheti, hogy protézist kaphatok a továbbiakra. A bizonyítást tehát meghagyom a srácoknak a pályán, nekem egy ideje már csak a megfelelő instrukciók kiosztása az igazi feladat – tette még hozzá Tóth Zoltán.

Gregor Zoltán, a Gelse SE elnöke szerint is fontos volt a bajnoki cím megnyerése után, hogy együtt maradt a csapat. Sőt, megyei I-es szintű játékosok is érkeztek az együtteshez.

- Továbbra is az a célunk, hogy az első három helyezés valamelyikét szeretnénk megkaparintani – fogalmazta meg további elvárásait az elnök. – Mindez reális elképzelés, hiszen jelenleg jobb gólkülönbséggel vezetjük a Déli-csoportot. Mi már voltunk szabadnaposak, a közvetlen riválisaink még nem, ez is lépéselőnyt jelent velük szemben. Sikereink egyik kulcsa az összetartás és a csapatszellem, ezenfelül megfelelő a fiatalok és az idősebb játékosok aránya. A fiataloknál maradva, U19-es együttesünk a harmadik helyen végzett az ősszel, s azt tervezzük, hogy néhány tehetséget már a felnőtt csapatba is elkezdünk beépíteni. A településen működik a Bozsik-program. Visszatérve a felnőtt bajnokságra, a kiírás szerint rájátszással ér véget a pontvadászat, s azt gondolom, hogy a küzdelmek ezen végső szakasza fog dönteni a bajnoki címről is. Én bízok a csapatban.

Gregor Zoltán nemrég egy elismerést is átvehetett, hiszen a ZMLSZ Zala Megye Labdarúgásáért-díjban részesítette. A sportvezető 1992 óta – két rövid megszakítással – áll a Gelse SE élén.

- Számomra nagyon nagy megtiszteltetést jelent, hogy megkaphattam ezt az elismerést – válaszolta Gregor Zoltán, amikor erről is kérdeztük. – Óriási örömet jelentett, de azt is el kell mondanom, hogy a díj elnyerése nem csak az én érdemem. – Kellett hozzá a vezetőtársak segítsége és a csapat munkája is. És nem is mindig csak a sikerekről szól az élet, voltak a mi életünkben is kudarcok, ám egy vezetőnek ezt is el kell viselnie. A 2017-es évben egy másik díjnak is örültem, hiszen megkaptam helyben a Gelse Sportjáért elismerést is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában