Íjászat

2018.01.30. 19:00

Két bajnoki cím és egy ezüstérem az ob-ról

Alsóörsön rendezték az IFFA standard távos terem országos íjászbajnokságot, amin a 18 méter helyett 20 yardos távolságról lőnek a versenyzők két sorozatban.

Kerkai Attila

Balról Dancsák Dénes, Szüts Mátyás és Bencsik Márk, a három érmes hévízi ijász Fotó: Hévíz SK

A kétnapos viadalon 270 íjász mérte össze tudását, a megmérettetésen mindhárom hévízi olimpiai íjász indult: Szüts Mátyás az ifjú felnőtt, Dancsák Dénes és Bencsik Márk pedig junior korosztályban. Az első forduló után az ifjú felnőtt kategóriában három íjász azonos pontszámot lőtt, köztük Szüts, valamint a budapesti Zoltán Levente és Balogh Mátyás. Az első szettben a juniorok között Dancsák Dénes elsőként, Bencsik Márk másodikként rangsorolt.

Balról Dancsák Dénes, Szüts Mátyás és Bencsik Márk, a három érmes hévízi ijász Fotó: Hévíz SK

A második sorozat már kiegyensúlyozottabb volt, Szüts Mátyás összesített 291 pontjával Zoltán Leventét 4 ponttal megelőzve országos bajnoki címet szerzett. Dancsák Dénes is megszerezte első bajnoki címét 282 ponttal, Bencsik Márk második lett 269 körrel. Az országos bajnokságon tehát remekül teljesítettek a Hévíz SK versenyzői, hiszen a megszerzett két arany- és az egy ezüstérem mindent elmond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában