Íjászat

2018.01.17. 19:40

Évkezdetnek nem is volt rossz

Ismét sikeresen szerepeltek a Budapest Bajnokságon a Hévíz SK íjászai. A teremíjász viadalon két korosztályban képviselték a zalai színeket a hévíziek.

Kerkai Attila

Az idei első versenyen a hévíziek közül Szüts Mátyás immár az olimpiai ifjúsági korosztályban indult, míg Dancsák Dénes és Bencsik Márk még az idén is az olimpiai kadett kategóriában indulhat.

A verseny első szettje mindhárom zalai versenyzőnek gyengébben sikerült, de a második fordulóban hozták a tőlük elvárható papírformát. Szüts Mátyás 561 ponttal első lett, így Budapest bajnoki címet szerzett. Bencsik Márk és a szegedi Paplogó Marcell pontegyenlősége, s utóbbi íjász több tízes találata miatt Bencsik Márk második lett 527 ponttal. Dancsák Dénes a harmadik helyezést szerezte meg 524 ponttal.

Képünkön a dobogós hévízi íjászok (balról): Dancsák Dénes, Szüts Mátyás, Bencsik Márk Fotó: a szerző

- Szeretnénk folytatni a 2017-ben elkezdett sikeres sorozatunkat, amely sok örömet adott. A 2018-as versenyév lassan elkezdődik, a mostani egy felkészülési viadal volt, s felmértük, hol tartunk mentálisan az évad elején. A következő nagyobb esemény az országos bajnokság lesz, majd következik a februári Európa-bajnokság – összegzett a hévízi íjászok edzője, Bencsik Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában