Kézilabda

2018.01.29. 20:30

Értékelt és jutalmazott a megyei kézilabda szövetség

Negyedik alkalommal rendezték meg Zalaszentgróton a Zala Megyei Kézilabda Szövetség évértékelő közgyűlését, melyen az elmúlt év legjobbjait is köszöntötték a megyéből, valamint elismeréseket is átadtak.

Zalai Hírlap

A zalaszentgróti összejövetel díjazottjai és a díjátadók közös csoportképe Fotó: Bonyhárdné Purger Nikoletta

A megjelenteket Manninger Jenő országgyűlési képviselő köszöntötte, majd Varga Sándor, a ZMKSZ elnöke tartotta meg a 2017. évről szóló éves beszámolóját.

Ezt követően köszöntötték a zalai kötődésű négy egykori magyar válogatottat, akik összesen 661 alkalommal voltak a nemzeti csapat tagjai, Csatáné Balogh Beatrixot, Gódorné Nagy Mariannát, Lelkesné Tomann Rozáliát és Mátyás Augusztát.

Manninger Jenő és Papp Gábor, Hévíz város polgármestere külön megajándékozta Lelkesné Tomann Rozáliát, aki a zalai születésű kézilabdázók közül a legtöbbször volt magyar válogatott.

A zalaszentgróti összejövetel díjazottjai és a díjátadók közös csoportképe Fotó: Bonyhárdné Purger Nikoletta

Ezt követően a szövetség vezetői átadták 2017. év legjobb kézilabdázóinak járó elismerésüket. A hölgyeknél a hévízi Burghardt Lukrécia, míg a férfiaknál a keszthelyi gólkirály, Bálványkövi Attila érdemelte ki a megtisztelő címeket. A tavalyi év legjobb női játékosának a Zala megyei bajnokságban a zalaszentgróti Lászlóné Horváth Krisztinát választották.

Külön jutalmazták és ajándékozták a Zala megyei bajnokság női tavalyi gólkirálynőjét és az NB-II-es góllővőlista második helyezettjét, Csatáné Balogh Beatrixet, az Egerszegi KK játékos-edzőjét.

Norsics Nikolett a Magyar Kézilabda Szövetség képviseletében és Császár József, a ZMKSZ főtitkára jutalmazta Huszár Hajnalkát, Császár Renátát és Bencsik Bertalant a 2017. évben elvégzett munkájukért.

Varga Sándor, a ZMKSZ elnöke és Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere adta át a 2017. évi Zala megye kézilabda sportjáért kitüntetéseket. Ezúttal hárman részesültek a legmagasabb elismerésben, az egykori játékos, Csiszár János, a volt NB-I-es játékvezető, Rainiss István, valamint az egykori nagykanizsai tréner, Uzsoki László.

Utóbbi elismerése kapcsán nyilatkozott a legsikeresebb magyar női kézilabdázó, a kanizsai Siti Beáta:

- Nemcsak nekem, hanem húgomnak, és Németh Helgának és még nagyon sok nagykanizsai sportolónak a nevelőedzője volt Uzsoki László. Köszönöm a szövetségnek, hogy gondoltak a tanár úrra, aki nemcsak a mesterem volt, hanem apám helyett apám, és utólag is úgy emlékszem vissza rá, hogy tőle tanultam a legtöbbet.

Lelkesné Tomann Rozália keszthelyi emlékeit osztotta meg az ünnepségen.

- Éppen 50 éves a fantasztikus keszthelyi csapatunk, amelyet Pém Árpád edzett, és ahol együtt játszhattam például Czelvikkernével. A legendás Helikon-ligeti pályán, 400 ember előtt többek között legyőztük a Győrt, és játszhattunk az akkor világbajnok magyar csapattal is. Köszönöm a vendéglátást, és természetesen azt, hogy nem felejtettek el minket.

A rendezvény végén bemutatták az Iglódi Endre tollából megjelent „Zala megyei kézilabda történelem” című kiadványt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában