Készülnek

2017.11.29. 20:20

Jó eredményt akar elérni Zala válogatottja a hét végi tornán

A szerdai Magyar Kupa találkozó után Gombos Zsolt, a Nagykanizsa labdarúgócsapatának edzője és jó pár játékosa is már a hét végi, Amatőr Válogatottak regionális tornájára összepontosít. Zala válogatottja Celldömölkön kísérli meg a továbbjutás kiharcolását.

Kerkai Attila

Gombos Zsolt edző abban bízik, hogy a zalai amatőr válogatott beleszól a továbbjutásba Fotó: Gergely

Bravúros teljesítménnyel jutott tovább az UFC Nagykanizsa együttese szerdán a Magyar Kupában, az a csapat, amely 8 játékost is ad Zala megye amatőr-válogatottjába. A sikerélmény nem jön rosszul, ám a csapatot felkészítő Gombos Zsolttól először azt kérdeztük: mennyire elégedett a megyei válogatott felkészülésével.

- Először is, mindenképpen úgy szerettem volna kialakítani a keretet, és ebben a megyei igazgatóságtól szabad kezet kaptam, hogy olyan játékosok kapjanak zömmel helyet benne, akik megfelelő edzésmunkával rendelkeznek – mondta el Gombos Zsolt, amikor erről kérdeztük. – Arra gondolok: olyan csapatokból érkezzenek minél többen, ahol a bajnokság során több az edzésnap. Hévízről öt labdarúgót hívtam be, de az utolsó forduló után sérülésekre hivatkozva többen jelezték, hogy nem tudnak jönni. Annyit még szeretnék elmondani, hogy több edzőkolléga véleményét, tanácsát is kikértem, mielőtt összeállítottam volna a névsort. Több játékost is meghívtam, de különböző okokra hivatkozva nem jöttek... Nekem az edzői felkérés a megyei válogatott élére megtiszteltetés volt, ám sok játékosnak, úgy tűnik, a meghívás is teher... Van persze pozitív hozzáállás, s hadd említsem meg Nagy Norbertet Csesztregről. Így kellene mindenkinek, minden fiatalnak is viszonyulni a kérdéshez. Ez egy lehetőség mindenkinek, hogy megnyílik egy kapu, s a megyén kívül is megmutathatja magát.

Gombos Zsolt edző abban bízik, hogy a zalai amatőr válogatott beleszól a továbbjutásba Fotó: Gergely

- Két mérkőzést is játszottak felkészülés gyanánt. Milyen tapasztalatokat szerzett ezeken?

- Pontosan ezeken jött ki az, hogy erőnléttel is bírni kell majd a hét végi négy találkozót. A Nagykanizsa csapatával játszottunk, persze úgy, hogy a kanizsai válogatottak vegyesen szerepelhettek mindkét csapatban. A megyeválogatott 1-0-ra, majd 2-1-re győzött, láttam jó dolgokat a fiúktól, s ha mindenki odateszi magát, akkor jó eredményt érhetünk el.

- S ha már itt tartunk, megfogalmaztak konkrét célkitűzést?

- Vannak követelmények, például, hogy senki ne kirándulásnak fogja fel a hét végi meccseket. Azért utazunk Celldömölkre, mert eredményesek akarunk lenni, s ebben az is benne van, hogy szeretnénk továbbjutni. Az, hogy ennek mekkora a realitása, a helyszínen dől majd el.

Zala együttese Vas, Veszprém, Győr-Moson- Sopron és Komárom-Esztergom csapataival méri össze erejét. Mindenki játszik mindenkivel, a mérkőzések 2x30 percesek, így szombatra és vasárnapra is 2-2 mérkőzés jut minden résztvevőnek. Az országban még további három helyszínen rendeznek hasonló tornákat, s minden csoportból az első helyezett jut be a december 9-10-én Pécsett megrendezendő országos döntőbe.

Az MLSZ Zala megyei Igazgatóság vezetője, Józsi György arról is beszélt, miért van nagyobb tétje az idei sorozatnak, mint legutóbb.

- Jó szereplést várok a megyei válogatottól, és színvonalas tornára számítok, amit tapasztalatból mondok – hallottuk a megyei igazgatótól. – Minden megye komolyan veszi ezt a tornát, így vagyunk vele mi is. Ráadásul minden második esztendőben az országos győztes részt vehet az amatőr-válogatottak Európa-bajnokságán. A legközelebbi amatőr Eb-t 2018. őszén rendezik, s Magyarországot a mostani győztes képviseli.

A program. Szombat, 11.00: Vas-Győr. 12.15: Zala-Veszprém. 13.30: Komárom-Vas. 14.45: Győr-Zala. 16.00: Veszprém-Komárom.  Vasárnap. 11.00: Vas-Zala. 12.15: Győr-Veszprém. 13.30: Komárom-Zala. 14.45: Vas-Veszprém. 16.00: Győr-Komárom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában