Női kosárlabda

2017.10.13. 20:25

Tizenharmadikán 13 pontos ZTE NKK győzelem

A harmadik fordulóban ismét hazai pályán játszott a ZTE NKK NB I-es kosárlabdacsapata.

Jóna István

Fotó: Katona Tibor

Ellenfelük ezúttal a Vasas Akadémia csapata volt, akik az idei szezonnak új edzővel és fiatal tehetségekkel vágtak neki, köztük egykori egerszegi játékosokkal Böröndy Viviennel sé Ambrus Szandrával. Gáspár Dávid együttese végig vezetve második győzelmét szerezte meg a bajnokságban.

ZTE NKK- Vasas Akadémia 95-82 (23-17, 27-17, 24-22, 21-26)-Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport –és Rendezvénycsarnok

200 néző Jv: Farkas, Radnóti, Lövész

ZTE NKK: Koizar 14/3, Kovács 2, Jeffery 15/9, Hegedüs-Őri 11/3, Parker 16, csere: Gáspár-Szalay 13/6, Gorjanácz-, Varga-, Vincze-, Pavel 24, Jurkó -, edző: Gáspár Dávid

Vasas Akadémia: Kalu 18, Dúl 4, Demeter 2, Mérész 11/3, Karakasevic 12, csere: Dombai 8/6, Böröndy 13, Ambrus 2, Tóth 9, Farkas 3/3, edző: Földi Attila

Jeffery hármasával indult a találkozó és jó ritmusban játszott a ZTE NKK. A fővárosiak próbálták lassítani a játékot, kevés sikerrel. A negyed felénél megakadt a hazaiak lendülete és egyre többször kaptak könnyű kosarakat.

A vendégek agresszív védekezése nem feküdt a ZTE-nek és kiegyenlítődött a játék (23-17). Parker remek centerezése után sorozatban öt pontot szerezve felzárkózott a Vasas (25-22). Nagyon kapkodó volt a hazaiak játéka és a védekezésük is hagyott kívánnivalót maga után. A 14. percben Mérész kosarával egy pontra feljöttek a fővárosiak. A folytatásban összekapta magát a ZTE NKK és Hegedüs-Őri Györgyi remek betöréseivel nyújtotta a távolságot.

A félidőhöz közeledve Parker kosaraival állandósult a tíz pont feletti különbség. Az utolsó percen belül Jeffery és Hegedüs-őri is szerzett egy-egy távolit és a ZTE elérte az ötven pontot a félidőre (50-34). A nagyszünet után Koizar egy perc alatt öt pontot szerzett és már húszra duzzadt a hazai előny (55-34). Ötletesen játszottak a hazaiak, és ami fontos pontosan fejezték be a támadásaikat. A negyed utolsó harmadában könnyelművé vált a ZTE NKK játéka, de ezt nem tudták tartósan kihasználni a vendégek. A játékrész vége a hazaiak gyors és pontos játékát hozta (74-56).

Fotós: Katona Tibor

A záró negyedben is a vendéglátók akarata érvényesült. A mérkőzés hajrájában erőre kapott a Vasas és csökkenteni tudta hátrányát. Helyenként pörgős és jó játékkal sikerült a zalaiaknak legyőzniük a lelkesen küzdő Vasast. Az eredmény mutatja, hogy egyik csapatnak sem a védekezés volt az erőssége.

Gáspár Dávid:- Készültünk a Vasas agresszív, gyors játékából és hamar előnybe kerültünk. A támadással elégedett lehetek, de a védekezésünkben sok hiba akadt. Ennek ellenére gratulálok a lányoknak a győzelemhez.

Földi Attila:- Nagyon hullámzó volt a játékunk. A támadásaink nagyjából rendben vannak, de a védekezésünk ma sem működött jól. Dolgozunk tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában