Foci

2017.10.15. 14:55

A Dorog simán legyőzte a ZTE FC-t

A labdarúgó NB II 13. fordulójában a ZTE FC együttese vasárnap a Dorog FC vendége volt. A zalaiaknak nem sikerült javítaniuk, 3-0-ra kaptak ki.

Kerkai Attila

A ZTE FC együttese egy hazai vereség után érkezett Dorogra, ahol legutóbb kiállított két játékosa, Fujsz Richárd és Babati Benjamin eltiltás miatt hiányzott. A fordulót a 9. helyről váró egerszegieknek égetően szüksége lett volna a pontokra, de ugyanígy voltak ezzel a dorogiak is, hiszen ők a mezőny utolsó harmadától szeretnének minél jobban távolodni. A ZTE FC a múlt heti Nyíregyháza ellen elszenvedett veresége után a javítás reményével utazott Dorogra, de nem sikerült neki. A házigazdák simán, 3-0-ra nyertek.

Dorogi FC – ZTE FC 3-0 (1-0)

Dorog, Buzányszky Jenő Stadion, 700 néző. Jv.: Csonka (Kormányos II., Bede).

Dorog: Zima – Szalai, Csató M., Bora, Németh Á. (Grabant P., 27.) – Lénárd – Szellák (Kamarás, 78.), Mészáros, Faragó, Szedlár – Vígh (Simon A., 69.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

ZTE FC : Szappanos – Nagy G. (Patvaros, 46.), Koszó, Forgács, Polényi – Nagy T., Dubek (Ágoston, 74.) – Ekker, Végh, Balázs Zs. – Vernes (Kertész, 63.). Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Gólszerzők: Faragó (34.), Vígh (61.), Mészáros (88.).

Sárga lap: Szedlár (41.), illetve Végh (24.).

Kiállítva: Nagy T. (66.).

Elkezdődött a mérkőzés. Remek, szinte nyár végi időjárás fogadta a csapatokat és a nézőket is. A ZTE FC szurkolói is elkísérték az együttest, az egerszegi drukkerek száma nagyjából ötven fő.

1-15. perc: Az első negyed órában változatos volt a találkozó, azaz mindkét együttes felváltva támadott. Mindkét oldalon akadt egy-egy szöglet is, de hárítottak a védelmek. Nagyobb helyzet eddig nem adódott.

16-30. perc: Továbbra is váltakozva támadott a két csapat, egyik sem tudta ráerőltetni akaratát a másikra A 27. percben a dorogi Németh lépett ki, aki a 16-oson belül elesett, de hiába reklamáltak büntetőt a hazai nézők, a játékvezető továbbot intett. Pontosabban Németh a földön maradt és ápolni kellett, s le is kellett cserélni. A helyére a Grabant Péter lépett a pályára, aki kanizsai nevelés. A ZTE FC-nek Vernes révén volt még egy szabadrúgása, de a sorfalról levágódott a labda.

34. perc: Vezet a Dorog. Szedlár futott el sokadszor a bal oldalon, középre adott, nem tudtak felszabadítani a zalaiak, érkezett Faragó, aki öt lépésről lőtt a kapuba, 1-0. 

30-45. perc: Szedlárnak volt egy jó lövése a 38. percben, azonban a félidő utolsó perceiben a ZTE FC többet támadot. A 44. percben Ekker átadása után Vernes 17 méterről lőtt, a kapus csak kiütni tudta, de nem volt érkező a zalaiak közül. A 45. percben még szögletet végezhetett el a ZTE, de Dubek beadását kivágták. Összességében kiegyenlített első félidőt játszott a két csapat, a ZTE jobb oldalán fut a dorogiaknak több akció, hiszen a gyors Szedlár lendületét próbálták kihasználni.

Elkezdődött a második félidő.

46-60. perc: Nagy válktozás nem történt, illetve annyi, hogy a ZTE FC enyhe mezőnyfölénybe került az első negyedóra végére. Az 53. percben Koszónak volt egy jó lövése, amit a kapus kifogott. Cseréltek is a zalaiak, Nagy Gábor helyére Patvaros állt be, így a védelem is átalakult, hiszen Nagy Tamás lépett vissza.

61. perc: Már 2-0 a Dorognak. Polényi mellől jobbról érkezett középre beadás, a visszafejelt labdát pedig Vígh 6 méteről lőtte a kapuba, 2-0.

66. perc: Tíz emberrel folytatja a ZTE FC. Nagy Tamás az ellenfél térfelén lépett oda keményen ellenfelének és egyből a piros lap villant előtte. 

61-75. perc: A gól és a kiállítás mellett a Dorog egyre felszabadultabban futballozott, ugyanakkor a ZTE FC nem tudott komoly lehetőséget teremteni. Nagyon nem is jut el jó labda az elöl lévőknek.

88. perc: Bal oldali akció végén passzolták vissza a labdát a dorogiak, érkezett Mészáros, aki 17 méterről lőtt a kapuba, 3-0. 

76-90. perc: A Dorog a zalai kiállítás után már nagy fölénybe került, két nagy helyzete is volt még, de Szappanos kétszer védett. A ZTE FC simán kikapott.

Vége a találkozónak. 

 

Ezek is érdekelhetik