Kosárlabda

2017.09.28. 20:13

ZTE KK: az elmúlt két év lehet a zsinórmérték

Szombaton megkezdi a 2017-2018. évi férfi kosárlabda NB I A-csoportjának sorozatát a Zalakerámia-ZTE KK bronzérmes csapata. Az egerszegi klubnál a cél a legjobb nyolc közé kerülés és lehetőleg azon belül is a felsőház kiharcolása – tudtuk meg Stárics Kornél ügyvezetőtől.

Kerkai Attila

Kékben Mohácsi Máté a ZTE KK legutóbbi, Paks elleni edzőmérkőzésén

Fotó: Pezzetta Umberto

Az egerszegiek hosszú idő után, az elmúlt két évben kerültek vissza a bajnokság élcsapatai közé, így az elvárások is magasabbak már, mint az ezt megelőző években.

 

A rajt előtt két nappal kérdeztük Stárics Kornélt, a ZTE KK ügyvezetőjét, vajon a klubvezetés milyen elvárásokat támasztott a csapattal, illetve a szakvezetéssel szemben.

– Alapvető célunk a legjobb nyolc közé kerülés, s ahogy az előző két évben, ezen belül a felsőházi szereplés – válaszolta az ügyvezető. – Amiről tudjuk, hogy nem lesz könnyű, ugyanis a mezőny néhány csapata jelentősen megerősödött. Sok minden majd csak az alapszakasz végén dől el, eddig is így volt ez, ezért mondom: nagyon értékelni kell majd azokat a meccseket is, melyeken nem biztos, hogy fergeteges játékkal születnek meg a győzelmek.

Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője türelmet kér a csapatnak

A korábbi két szezonnal ellentétben a mostanit négy légióssal kezdi a csapat. Ez plusz terhekkel jár, s kíváncsiak voltunk, mennyiben változott meg a klub költségvetése.

– Stabil a hátterünk, s eleve magasabb költségvetéssel vágunk neki az új bajnokságnak – mondta Stárics Kornél. – Ám ennek a mértéke a korábbinál csak mintegy öt százalékkal magasabb. Továbbra sem vállalunk be olyan terhet előre, amit később nem tudunk teljesíteni. Számunkra sokkal fontosabb a kiszámíthatóság. A szurkolóktól türelmet és bizalmat várok, álljanak mögöttünk, ahogy eddig is tették.

A bajnokság újdonsága lesz, hogy a két ünnep között is rendeznek majd fordulót.

A ZTE KK menetrendjét az alapszakasz során táblázatunkban közöljük, s mint látszik, sok lesz a hétközi mérkőzés is. Az első nagy hagyományos rangadókra (Körmend, Falco) novemberig kell várni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában