Foci

2017.09.14. 20:01

Szepetneken a Teskánd: két jó csapat találkozik

A labdarúgó megyei bajnokság I. osztályában a múlt héten döntetlennel ért véget a Hévíz–Kaposi International Transport Csács-Nemesapáti rangadó, így a Nagykanizsa lépéselőnybe került és egyedüli százszázalékos csapat maradt.

Kerkai Attila

kep

A múlt szombati Hévíz–Csács-Nemesapáti mérkőzés jelentette a forduló slágermérkőzését, ami végül 1-1-es döntetlennel zárult. A vendégek már a 7. percben vezetést szereztek, ami után még felszabadultabban játszottak, viszont a Hévíz jól tartotta magát, sőt kiegyenlített s ez mindenképpen a fiatal hazai csapat érdeme. A döntetlennek talán a Nagykanizsa örült a legjobban, hiszen a nemesapátiak pontvesztése után egyedüli százszázalékos csapat maradt a mezőnyben. A kanizsaiak ugyanis 6-0-ra győzték le a Femat-Csesztreget, és már az első félidőben eldöntötték a találkozó sorsát.

A hét végi fordulóban a Szepetnek–Lets Do It Technoroll Teskánd csata érdekesnek ígérkezik. A teskándiak jól kezdték a bajnokságot, 12 pontjukkal a harmadikok, a Szepetnek két ponttal lemaradva tőlük most az ötödik.

– Mindenképpen hatpontos mérkőzés előtt állunk – jegyezte meg az előttük álló mérkőzéssel kapcsolatban Cs. Horváth Gábor, a Szepetnek edzője. – Aki nyer, az tartósan ott tud maradni az élmezőnyben. A Teskánd szervezett csapat, jó az arány a fiatal és az idősebb játékosok között, nem véletlenül szerepelnek így. Szerintem mi is hoztuk eddig az elvárható teljesítményt. Tudjuk, hogy kemény meccs vár ránk, szerencsére most mindenki a rendelkezésemre áll. Itthon akarjuk tartani a három pontot.

Bedő Marcell, a Teskánd játékosa fejeli el a labdát. Ő is a nyáron érkezett a teskándiakhoz, s erősítést jelent
Fotós: Katona Tibor

Nézzük a másik oldalt, vagyis a Teskánd csapatát. Pergel Attila együttese nem véletlenül harmadik: két hete Lentiben nyert, legutóbb pedig otthon győzte le a Gellénházát, ami mutatja az erejét.

– Ugyanúgy készülünk a Szepetnek ellen is, mint máskor, ráadásul kellő önbizalommal várhatjuk ezt a találkozót – mondta el érdeklődésünkre Pergel Attila edző. – Nem titkolt célunk, hogy pontot, vagy pontokat hozzunk el. Jól kezdtük a bajnokságot, a nyáron sikerült posztokra is erősítenünk. Jó helyen állunk, de amikor nekivágtunk a bajnokságnak, a 6-8. helyezést tűztük magunk elé. Tisztában vagyunk vele, hogy vannak a mezőnyben erős csapatok, mint például a Szepetnek is, akikhez most megyünk.

Ami a II. osztályt illeti. A múlt héten írtunk a Páka megpróbáltatásairól, melyek, úgy tűnik, nem értek véget. Zalakomárban megint nem tudtak teljes létszámban kiállni és az ificsapatuk sem lépett pályára. A felnőttek végül nem tudták befejezni a találkozót, 10-0-s zalakomári vezetésnél félbeszakadt a találkozó. Román Péter, a pákaiak edzője azt mondta, több létszámhiányos mérkőzésük nem lehet, különben elkerülhetetlenné válik a kizárásuk. Továbbra is az a gondjuk, hogy sok játékosnak nincs érvényes sportorvosi igazolása. Későn álltak össze, így nem sikerült mindenkinek megoldani ezt. Elmondásuk szerint október végére kaptak időpontot, hiszen a megyében mindössze három sportorvos van.

A probléma nem zalai sajátosság, országosan is hasonló a helyzet. Józsi György, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóság megyei igazgatója tud a pákaiak gondjairól, de mint mondta, a versenyszabályok kötöttek. A sportorvosi engedélyek kiadásának egyszerűsítése, rugalmasabbá tétele az MLSZ számára ismert gond, született rá tervezet, de ez nem csak a futballszövetség hatásköre. Józsi György természetesen hozzátette, hogy minden segítséget megadnak a pákaiaknak a szabályok adta lehetőségeken belül, hogy megoldódjanak a gondjaik, mert ők sem szeretnék, ha ki kellene végül zárni a csapatot a bajnokságból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában