Labdarúgás

2017.09.08. 14:10

Román Péter visszatért a pákai kispadra

ZALAEGERSZEG/PÁKA A II. osztály Északi-csoportjában a Zalaszentiván vezet, amely tavaly is dobogós volt. Délen pedig az újonc Nova áll az élen. A korábbi élcsapat, a Páka viszont legutóbb 14-0-ra kapott ki hazai pályán a Miklósfától. Tudósításunkban is jeleztük, hogy a pákaiak komoly létszámgonddal küzdöttek, ahol ismét Román Péter az edző.

Kerkai Attila

A megye labdarúgásának vannak közismert alakjai. Román Péter is közéjük tartozik, aki egy éve tűnt el a szemek elől, s akkor azt mondta, befejezte az edzőséget.

A Miklósfa elleni találkozón viszont már ő ült a Páka kispadján. Merthogy visszatért.

- Három részletben tíz évig voltam edző Pákán - jelezte, mikor visszatéréséről kérdeztük és persze arról, mi a helyzet Pákán, hiszen a csapat múltja annál dicsőbb, minthogy ilyen komoly vereségekbe szaladjon bele. - A kilencvenes évek elején az első osztályban irányítottam az együttest, majd a második vonalban négy és fél évet, tavaly nyárig pedig egy két és fél éves időszakot zártam le a pákaiakkal. Negyedszer is hívtak, s úgy fogadtak, mint egy őspákait, holott Heves megyéből származom és évtizedek óta Lentiben élek. Legutóbbi edzősködésem idején második és harmadik helyezésekkel zártam, s azt szerettem volna, ha fiatalítunk. Minden tekintetben, így a klubvezetésben is. Ám én csak belső építészeknek hívom ezeket a fiatal embereket, ugyanis megfúrtak... Egy éve így jöttem el Pákáról.

A Páka az első mérkőzéseire nem állt ki, aztán jött a Miklósfa elleni találkozó, de több játékos sportorvosi engedély híján nem léphetett pályára. Ám, hogyan tovább, ezt is megkérdeztük Román Pétertől.

- Engem a polgármester úr hívott vissza, s kaptam annyi szépet Pákától, hogy erkölcsi kötelességemnek éreztem, hogy igent mondjak - folytatta ezzel Román Péter. - Viszont nem mértem fel én sem a valós helyzetet, s most tűzoltómunkára van szükség, hogy helyreálljon a rend és az őszt végig tudjuk játszani, a télen pedig meg tudjuk erősíteni a csapatot. Egy biztos, én az utolsó leheletemig kitartok, és nem szeretném újra átélni, hogy ne megfelelő létszámban álljunk ki. A vereséget ugyanis elviselem, de azt nem, ha úgy kapunk ki, hogy kevesebben vagyunk. A hét végén nagyon bízunk benne és ezen dolgozunk, hogy a Zalakomár ellen már az ifi és a felnőtt csapat is teljes létszámban szerepeljen. Én nem akarom, hogy a Páka is oda jusson, mint sok más csapat, amely belekerült a magyar futball lomtárába. Félretettem minden sérelmet, és csak a jövőre koncentrálok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában