Sztárvendég

2018.05.24. 12:00

Pitti Katalin Egerszegen énekel

Május 26-án, 19 órakor Jubileumi Opera és Operett gálát rendeznek a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben, sztárvendégként Pitti Katalin művésznő lép fel.

Arany Horváth Zsuzsa

Farkas Alexandra és Pitti Katalin énekesnő Fotó: archív

Az este több szempontból is különleges. Számos olyan mű csendül majd fel az operairodalomból, melyeket a művésznő pályája során évekig énekelt operaszínpadokon. Mellette Farkas Alexandra zalaegerszegi szoprán énekművész is színpadra lép, aki a művésznőt mesterének tartja. Évek óta látogatja Pitti Katalin énekkurzusait, olyan műveken dolgoznak főképp, melyeket Katalin is énekelt pályája során, ezek technikai és érzelmi finomításában tud irányt mutatni Alexandrának, aki „frissdiplomás” előadóművészként halad a zenei pályán. Pitti Katalin úgy véli, Alexandra a pályára érett énekes, csupán „a virágoskertben lévő gyomokat kell eltüntetni, hogy a kert még szebben virágozhasson, és új virágok nyílhassanak”. Pitti Katalin a Magyar Állami Operaház magánénekeseként az operairodalom legcsodálatosabb szerepeit adhatta elő legaktívabb művészi éveiben. Jelenleg Budapesten, és Tatán is tanít.

Farkas Alexandra és Pitti Katalin énekesnő Fotó: archív

A koncerten Puccini, Verdi, Lehár Ferenc, Erkel Ferenc és kortársaik művei csendülnek fel, tenoristaként Miroslav Sykora, zongoristaként Hegedűs Valér, hegedűsként Cseri Kristóf lép a közönség elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában