Találkozó

2018.03.23. 13:30

A népdalokat ünnepelték Kanizsán

Helyi, illetve környékbeli kórusok, dalárdák adtak randevút egymásnak tegnap. A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház által életre hívott találkozó a magyar nóták, népdalok fontos ünnepe.

Pásztor András

Színpadon a „Mamik” Hagyományőrző Dalkör Fotó: Pásztor András/Zalai Hírlap

Tegnap 11. alkalommal gyűltek össze a kanizsai és környékbeli kórusok, hogy közösen énekeljenek. A házigazda intézmény égisze alatt működő „Mamik” Hagyományőrző Dalkör invitálását 14 dalkör fogadta el, többek között az újudvari, a palini, a bajcsai, a nagyrécsei, a szepetneki és a fűzvölgyi asszonyok léptek színpadra, hogy elénekeljék a kedvenc népdalaikat, nótáikat.

Színpadon a „Mamik” Hagyományőrző Dalkör Fotó: Pásztor András/Zalai Hírlap

A dalostalálkozó résztvevőit ezúttal Fehér Imre, a MOL Nyugdíjas Klub elnöke köszöntötte, aki hangsúlyozta: a dalkörök tevékenysége azért is fontos, mert gyűjtik, őrzik és tovább is adják azt a mérhetetlenül gazdag népdalkincset, amivel Magyarország rendelkezik.

A tegnapi találkozó nyitó műsorát a „Mamik” Hagyományőrző Dalkör adta, melynek tagjai zalai népdalokat énekeltek. A vidám kis csapat, amely 1996-ban alakult, ez idáig egy arany és két ezüst minősítést szerzett különféle versenyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában