Filmajánló

2018.10.18. 16:34

Neil Armstrong és Lady Gaga foglalja el a héten a zalai mozikat

A filmrajongók tudják, az ősz az egyik legjobb évszak arra, hogy moziba menjünk, ugyanis ebben az időszakban kezdődik az „Oscar gyanús” filmek dömpingje. Lássuk, mit érdemes megnézni a hétvégén!

zaol.hu

Csillag születik

Varázslatos dalok és egy szívfacsaró szerelmi történet, egyenesen a sztárok világából. Mintha ezt már láttuk volna! A Csillag születik története nem először kerül a mozik vásznára, hiszen az idei már a negyedik feldolgozás. Az eredeti 1937-ben készült Janet Gaynorral és Fredric Marchal a főszereben, amelyet egy 1955-ös Judy Garlad féle, majd egy 1976-os verzió követett, amelyben Barbara Streisand és Kris Kristofferson szerettek egymásba. Idén Lady Gagán és Bradley Cooperen van a sor, a kérdés azonban az, hogy megérte-e felfrissíteni a régi történtet. Nos, ezt mindenki döntse el saját maga!

Miről szól?

Jackson Maine egykor sikeres rocksztár volt, ám csillaga – főleg az alkohol és a depresszió miatt – leáldozóban van. Élete akkor változik meg, amikor egy bárban meghallja énekelni a csodálatos hangú Ally-t. Maine nagyban segíti az ismeretlen énekesnő karrierjét, akibe bele is szeret. Ally azonban egyre népszerűbb lesz, így kapcsolatuk szépen lassan romlásnak indul...

Hol láthatom?

Cinema City – Zalaegerszeg

Cinema Nagykanizsa

Art Mozi – Zalaegerszeg

Az első ember

Neil Armstrong volt az első ember a Holdon 1961-ben, története pedig már régóta filmért kiáltott. Szerencsére idén meg is kaptuk, ráadásul parádés stábbal! Az űrhajóst nem más, mint Ryan Gosling kelti életre, a forgatókönyvet pedig a Spotlight: Egy nyomozás részletei Oscar-díjas forgatókönyvírója, Josh Singer írta. Már a film bemutatójában is látszik, hogy nem spóroltak a költségvetéssel!

Miről szól?

A történet középpontjában a NASA egyik legmeghatározóbb missziója áll: embert akarnak küldeni a Holdra. A film Neil Armstrong 1961 és 1969 közti időszakára koncentrál, s feltárja, milyen áldozatokat követelt az űrhajóstól és a nemzettől a történelem egyik legveszélyesebb küldetése.

Hol láthatom?

Cinema City – Zalaegerszeg

Fontana Mozi – Hévíz

Cinema Nagykanizsa

Venom

A Marvel univerzum legújabb alkotását hatalmas érdeklődés előzte meg. Nem is csoda, hiszen a képregények egyik legkarakteresebb gonosztevője kapott saját filmet, ráadásul Tom Hardyra osztották a forrófejű fotós, Eddie Brock karakterét. Sajnos a film fogadtatása már kevésbé volt pozitív...

Miről szól?

Venom az űrből jött, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Jelenlegi gazdateste Eddie Brock, a fotós, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti, ám néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e: különleges betegsége (mely egyben az emberek fölé emeli) néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja.

Hol láthatom?

Cinema City – Zalaegerszeg

Fontana Mozi – Hévíz

Cinema Nagykanizsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában