Programok

2017.10.18. 10:00

Múzeumok őszi fesztiválja Keszthelyen

A Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódva több program zajlott szombaton Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban.

Zámbó Balázs

Haraszti Janka és Haraszti László a kiállítás megnyitóján

Fotó: Zámbó Balázs

Délelőtt kerékpáros városismereti verseny kezdődött, melyben Keszthely irodalmi emlékhelyeit kellett megkeresni egy térkép és egy felfedezőlap segítségével. A túra során a városhoz kapcsolódó írókat, költőket, hírességeket ismerhették meg a kalandozók. A résztvevőknek két óra alatt kellett teljesíteniük a feladatokat.

Délután a festészet napjához kapcsolódóan Haraszti László és lánya, Haraszti Janka kiállítása nyílt meg a múzeumban. A tárlatot Lehota János esztéta nyitotta meg, akinek személyes kapcsolata is van a Haraszti családdal, ezeket az élményeit is megosztotta a hallgatósággal.

Haraszti Janka és Haraszti László a kiállítás megnyitóján
Fotós: Zámbó Balázs

A múzeumok őszi fesztiválja keretében előadásokkal is várják a közönséget a Balatoni Múzeumba. Tárlatvezetés lesz a kiállításban Haraszti László festőművész vezetésével október 19-én, 20-án és 21-én 10 órától, majd Kostyál László művészettörténész Festészet Zala megyében a 20-21. században című előadására várják az érdeklődőket október 17-én 18 órakor. Haraszti László festőművész „Mozaikművészet Ravennában” címmel tart előadást november 18-án 16 órakor, majd Giotto freskóciklusa a padovai Scrovegni kápolnában címmel december 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában