Két hét alatt készült

2018.07.18. 11:00

Képzőművészeti szimpózium záró kiállítása Zalaszentgróton

A Villa Negra Művészeti Egyesület idén 17. alkalommal rendezte meg képzőművészeti (elsősorban szobrász-) szimpóziumát a Zalaszentgróthoz tartozó Csáford-Alsó­hegyen. A két hét alatt készült alkotásokból szombaton kiállítás nyílt a zalaszentgróti Kiskastélyban.

Szalay Csaba

Lelkes Márk a résztvevők egy csoportjával a kiállítás megnyitóján Fotók: Szalay Csaba

Formabontó, humoros megnyitójában Lelkes Márk szobrászművész, a művészeti egye­sület elnöke hangulatképekkel idézte fel a táboréletet, mutatta be a tizenkét részt vevő művészt. Ezt követően az alkotók és az érdeklődők sokáig beszélgettek a kiállított szobrokról, képekről. A tárlat a Városmarketing Irodában tett előzetes bejelentkezés után július 27-ig tekinthető meg.

Lelkes Márk a résztvevők egy csoportjával a kiállítás megnyitóján Fotók: Szalay Csaba
Baracskai József és Böszörményi István a Végső című szoborral
Kuti László Bonzájkő 1. című, az alkotótáborban készült szobra

A művésztelepeknek köszönhetően rendszeresen új köztéri alkotásokkal gazdagodik Zalaszentgrót. Nemrég átadták Böszörményi István Végső című munkáját a Platán sétányon. A művész jelezte, stílusában ez az utolsó műve, ezért adta ezt a címet a szobornak. Baracskai József polgármester az avatón elmondta: a város örömmel fogadta az alkotást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában