Fenoménok egy színpadon

2018.10.17. 08:00

Jazzkoncert a Süle László–Borbély Mihály duóval Nagykanizsán

Október 19-én (péntek) 19 órakor a Süle László–Borbély Mihály duó ad koncertet a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

Benedek Bálint

A már hosszú ideje Finnországban élő zongorista, zeneszerző és pedagógus, Süle László jelenleg a Helsinkiben működő Metropolia főiskolán dolgozik, itt jazz- és klasszikus zongorát, zenetörténetet, zeneszerzést és didaktikát tanít.

Az oktatás mellett zeneszerzéssel és koncertezéssel is foglalkozik, valamint rendszeresen szerepel különböző jazz- és kamarazene-formációkkal. Eddig összesen már tizenegy lemeze jelent meg, elsősorban saját szerzeményeket adva közre. Négy évvel ezelőtt zeneművészeti és pedagógiai érdemeiért megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést.

Borbély Mihály és Süle László Fotó: archív

Társa, Borbély Mihály az egyik legsokoldalúbb instrumentalista az országban.

A Vujicsics együttes alapító tagja, emellett a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt tevékenykedik. Süle Lászlóhoz hasonlóan a tanítás életének és zenefilozófiájának fontos eleme, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének tanára, s emellett olyan rangos helyeken tartott kurzusokat, mint például a birminghami egyetem. A két zeneművész ezúttal a nagykanizsai közönségnek kínál maradandó jazz-zenei élményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában