Jótékony célú hangverseny

2018.02.22. 12:00

Érdi Tamás zongorán, Virágh András orgonán

A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tavasszal folytatódik az elsősorban a komolyzene iránt érdeklődőknek szánt koncertprogram.

Arany-Horváth Zsuzsa

Érdi Tamás zongoraművész

A klasszikus bérlet március 2-án, pénteken este hétkor kezdődő hangversenyén Érdi Tamás Prima Primissima-díjas zongoraművész a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar közreműködésével Mozart: A-dúr zongoraversenyét adja elő Sándor János karnagy vezényletével. (Az előadóművész nem ismeretlen a zalai közönség előtt, számos hangversenyen élvezhették a játékát.) A szervezők nagy érdeklődésre számítanak, mert a koncert teljes bevételét a hangversenyterem Steinway zongorájának felújítására szeretnék fordítani.

Virágh András Gábor orgonista

A zalaegerszegi, magas színvonalú komolyzenei csemegéket kínáló kulturális intézmény néhány éves kihagyást követően tavaly ismét meghirdette az orgonahangverseny bérletet. A korábban népszerű programsorozat idén március 24-én, szombaton folytatódik Virágh András Gábor Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, Junior Prima díjas orgonaművész húsvétváró orgonakoncertjével.

Érdi Tamás zongoraművész

Az Öt évszázad zenéje címmel összeállított műsorban Mendelssohn, Bach, Franck és Buxtehude művei mellett felcsendül Virágh András Gábor Szonáta orgonára című saját szerzeménye is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában