Veterán vasak

2017.09.11. 11:30

Első alkalommal: veterán vasak a Válickánál

ZALAEGERSZEG Viharos előzmények után verőfényes napsütésben rendezték meg a veterán mezőgazdasági gépek és traktorok első Válicka menti találkozóját vasárnap a botfai városrészben.

Arany Gábor

A botfai Marosi György három veterán masinával érkezett a találkozóra, képünk az 1966-ban született önjáró fűrészgép kormánya mögött örökítette meg Fotó: Arany Gábor

Mint emlékezetes, eredetileg augusztus első hétvégéjére hirdették a veterán vasak seregszemléjét, ám a vihar keresztülhúzta a rendezők számításait, s úgy tűnt, kútba esik a találkozó. Németh Péter, a botfai városrészi polgárőr egyesület elnöke, az esemény egyik szervezője elmondta, az augusztusi veterántalálkozót megelőző érdeklődés miatt döntöttek a folytatás mellett, és már a jövő évit is tervezik. Előzetesen több tucatnyian regisztráltak, s vasárnap reggeltől az idő haladtával kezdett megtelni a Válicka rétje. A magyar mezőgazdaság történelme vonult fel gépekben elbeszélve. Érkezett Sandról a Vörös Csillag Traktorgyárban született Hofherr, többféle korú, méretű Dutra, Belaruszok, Steyerek, Fordok, egy gyönyörű Porsche. No meg a házilagos gépek. Például a fuvaros kocsivá alakított 59 éves Skoda Octaviával Némethi Ádám Botfáról és falubelije, Marosi György, aki két traktort és egy önjáró fűrészgépet hozott. A veteránokat nem csak a réten lehetet látni, mert végigvonultak Botfán, Besenyőn és begurultak a vasútállomásig is.

A botfai Marosi György három veterán masinával érkezett a találkozóra, képünk az 1966-ban született önjáró fűrészgép kormánya mögött örökítette meg Fotó: Arany Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában