Kiállítás

2017.10.18. 12:30

Egy bajor alkotó kiállítása nyílik Paton

PAT A településen élő Josef Hasenöhrl bajor festő képeiből nyílik kiállítás október 19-én (csütörtök) 17.30 órakor a faluházban.

Benedek Bálint

A festőművész az apró, Thundorf in Unterfranken faluból származik, ahol 27 éven keresztül tanított. Több, mint tíz éve szeretett volna a városok zajától távol, a természet közelében élni, ekkor telepedett le Paton, ahol azóta is alkot.

Mint azt Bata Zoltán a település polgármestere elárulta: a művész kivételes munkásságára rendkívül büszkék, hiszen harminc éves alkotói tevékenysége során Amerikától Oroszországig a világ számos pontján volt tárlata. Ezen kívül neves művésztáborokban alkotott, így többször szerepelt a kendlimajori Ludvig Művésztelepen is.

Hasenöhrl egyedülálló festészeti stílust képvisel: a szürrealizmus és fantasztikus realizmus jelenik meg nagyméretű olajfestékkel elkészített vásznain vagy viszkózon. De gyakran készít finoman csiszolt falapokra képeket. Ezek témáját, tartalmát a főleg életből meríti, s egyfajta különleges utazásra hívja a közönséget. Az ember belső érzéseit, a gondolatok kivetüléseit festi meg. A pati tárlatra ezúttal 28 alkotással jelentkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában