Művészetek találkozása

2018.03.18. 09:20

Charlie, Hobó, Jordán, flamenco a zalamerenyei malomban

Az egykori pálos malom felújításáról már többször beszámoltunk. Ennek kapcsán arról is írtunk, hogy a tulajdonosok már a kezdetektől eldöntötték, hogy a művészeteket is szívesen látják a falak között.

Horváth-Balogh Attila

Szabadics Attila és párja, Szabadicsné Madaras Katalin nem kizárólag az eredeti funkcióban gondolkodik a malom kapcsán Fotó: Archív/Szakony/Zalai Hírlap

Nos, Szabadics Attila és párja, Szabadicsné Madaras Katalin tartja is magát korábbi vállalásához. Ennek jegyében tavaly, a Sásréti Birtokon lévő malom megnyitása után különféle előadásokat szerveztek hol a zene, hol az irodalom műfajában, s volt, hogy a kettő művészeti terület ötvöződött egy-egy alkalmon.

– A feleségem és én hiszünk abban, hogy a malomban együtt töltött esték valójában találkozások, melyek révén a vendégek közelebb kerülhetnek nem csak a művészetekhez, hanem egymáshoz is – bocsátotta előre Szabadics Attila. – Azt gondolom, fontosak, s elidegenedő világunkban egyre fontosabbak az emberi kapcsolatok, melyek építéséhez mi más teremthetne megfelelőbb közeget, mint a kultúra, s a pálos rend által egykor (általunk pedig most ismét) működtetett vízi malom nyújtotta bensőséges hangulat.

Szabadics Attila és párja, Szabadicsné Madaras Katalin nem kizárólag az eredeti funkcióban gondolkodik a malom kapcsán Fotó: Archív/Szakony/Zalai Hírlap

Ennek jegyében május elején Charlie lép fel, majd június közepén a General Harmony Singers mutatja meg, milyen a világ zenéje hangszerek nélkül. Július végén Pomázi Zoltán és Tóth András a flamenco világába röpíti közönségét, szeptemberben pedig Jordán Tamás előadóművész önálló stand-up estjére kerül sor. Bónusz előadónak pedig május 25-én Földes Lászlót, Hobót hívták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában