Művészet

2017.09.25. 09:00

Budaházi-művek országos tárlatokon

ZALAEGERSZEG – Budaházi Tibor festőművész újabb országos és nemzetközi merítésű tárlatokon bizonyítja, vidéken élő alkotóként is része tud lenni a szakmai vérkeringésnek.

Magyar Hajnalka

Két munkáját is beválogatta a zsűri a Reformáció-500 című kortárs grafikai tárlatra, amely többek között a Tiszántúli Református Egyházkerület és a Magyar Művészeti Akadémia rendezésében látható Debrecenben, a Kölcsey Központban. Budaházi Tibor két – Szatmárcsekéhez, illetve Debrecenhez köthető motívumokból alkotott – művészkönyvvel szerepel az október 1-ig látogatható tárlaton. A pályázók nagy száma miatt a zsűri két rostát is tartott, s a magas nívó okán úgy döntöttek, hogy az első fordulón továbbjutott műveket is bemutatják, vetített formában.

Budaházi Tibor Fal című sorozatának egyik darabja. A Pesti Vigadóban a párja is látható október 8-ig
A szatmárcsekei, illetve a debreceni művészkönyv Fotó: Varga József

A Pesti Vigadóban ugyancsak látható két Budaházi-alkotás e napokban. A művészet rétegződései című kiállítás olasz és magyar képzőművészek munkáiból nyílt még augusztusban, s egy 2015-ös genovai magyar bemutatkozás viszonzása. (Az előzmény tárlat A művészet égtájai: Magyarország-Olaszország címmel volt látható a genovai Dózse-palotában.) Az október 8-ig nyitva tartó fővárosi tárlatra meghívás útján jelentkezhettek az alkotók, ennek nyomán 178 művész 388 pályamunkája érkezett be, amiből a zsűri 100 alkotó 160 művét juttatta tovább. Köztük Budaházi Tibor Fal című sorozatának két darabját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában