Zumbáztak

2017.09.11. 09:00

Bál helyett inkább operettel és zumbával kapcsolódtak ki Lispeszentadorjánon

LISPESZENTADORJÁN A település névadójáról, a vértanú Adorjánról is megemlékeztek a község búcsúi rendezvényén.

Gyuricza Ferenc

A kultúrházban tartott vasárnap délutáni kulturális műsor egyik fellépője a borsfai zumba csoport volt Fotó: Gyuricza Ferenc

Az eseményre a délelőtt megtartott szentmisén került sor, Haller László plébános, a falu új lelkipásztora ismertette a szent életútját. A délutáni programok már a szórakoztatás jegyében teltek, a település kultúrházában Kárász Tímea Fatima operetténekes, a borsfai zumba csoport, illetve a Kredenc együttes lépett színpadra.

A kultúrházban tartott vasárnap délutáni kulturális műsor egyik fellépője a borsfai zumba csoport volt Fotó: Gyuricza Ferenc

 

- Bár a községünk két falurészből, Lispéből és Szentadorjánból áll, ennek ellenére csak egyszer tartunk búcsút - mondta Árkusné Hifner Ágnes, a program szervezője, aki hozzátette: nem ez a település legnagyobb rendezvénye, azt évek óta pünkösdkor tartják, de a hagyományok miatt a búcsúnak is fontos szerepe van a közösség életében. - Minden évben arra törekszünk, hogy változatos kulturális műsort állítsunk össze, s minden egyes alkalommal új szereplőket is hívjunk - folytatta a program szervezője. - Bár a környező településeken általában bál is társul a búcsúhoz, mi viszont ilyet nem tartunk, ugyanis a rá következő szombat a szüreti felvonulásé, és a báli mulatozás ideje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában