Az enyingi Szűz Mária Zarándokházba szánják

2018.09.18. 11:00

A Balaton királynőjét festette meg a 19 éves művész

Vollein Ferenc, a naiv képzőművészet 19 éves zalai születésű képviselője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy szeptember 20-ig a keszthelyi Faludy Galériában tekinthető meg legújabb, a Balaton Királynője című alkotása.

ZH

Vollein Ferenc legújabb alkotása előtt, amely az enyingi templomba kerül

A 200x150 centiméteres olajfestmény az enyingi Nepomuki Szent János római katolikus templom plébánosának fel­kérésére született meg Vollein Ferenc badacsonytomaji műtermében, és a másfél esztendő múlva elkészülő enyingi Szűz Mária Zarándokházba szánják.

A mű balatoni háttér előtt ábrázolja Magyarország védő­szentjét, a kép bal oldalán Szigliget, jobb oldalán pedig a Badacsony látható. Szűz Máriát koronával, jogarral és a gonoszságot jelképező kígyóval ábrázolta Vollein Ferenc. A napkorongot övező csóvák piros és narancs felvillanásaival a Szentlélek kiáradását próbálta érzékeltetni.

Az alkotó különösen nagy megtiszteltetésnek érzi a felkérést, hiszen tudomása szerint ilyen fiatalon még senki nem kapott itthon ilyen jelentőségű és nagyságú hivatalos munkát.

Vollein Ferenc legújabb alkotása előtt, amely az enyingi templomba kerül

Mint megtudtuk, további komoly megbízatásai is folyamatban vannak. A bibliai témák mindig is vonzották, két éve egy műve már bekerült a pápai magángyűjteménybe, valamint áldást is kapott a szentatyától.

Vollein Ferenc annak is örül, hogy az általa képviselt naiv képzőművészeti stílus munkája révén szakrális térben kaphat helyet. Ezzel összefüggésben kiemelte, hogy a Völgyi-Skonda kortárs képzőművészeti gyűjtemény által frissen kiadott összefoglaló képkatalógusban öt festménye is helyet kapott a legjobb magyar naiv festők alkotásai­nak társaságában. (Például itt foglal helyet a gyűjteményben Bada Mária, Balázs János, Kun Pál, Vankóné Dudás Judit, Göncz János.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában