Színház

2024.06.19. 20:00

Jövő héten kedden kezdődik a Kvártélyháznyár és a XI. ZAKO Fesztivál Zalaegerszegen

Klasszikus világsikerű musical, közönségkedvenc musical revü, Kalotaszeg világa, a leghíresebb magyar dallamok, Frank Sinatra titka, Mucsi Zoltán színművész életrajzi stand up estje, Antigoné és Csehov kicsit másképp. Mindezek a zalaegerszegi Kvártélyház Nyár keretében várják a szabadtéri nyári színház közönségét a Széchenyi téri, színházi térré változó belső udvarban. A részletekről szerdán délelőtt tartott sajtótájékoztatót Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője és Kósa Ruben koreográfus, a Zalai Táncegyüttes vezetője.

Arany Horváth Zsuzsa

Tompa Gábor és Kósa Ruben a sajtótájékoztatón

Fotó: Pezzetta Umberto

A hagyományokhoz híven az idei program a XI. Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivállal (ZA-KO) kezdődik június 25-én, kedden. Tompa Gábor elmondta, a tizenegy éve töretlen sorozat bizonyítja, hogy a célzottan a zalaegerszegi szabadtéri színpadra invitált kortárs produkciók hosszú ideje fontos elemét képezik a zalaegerszegi színházi kínálatnak. 

Zajlanak a táncpróbák a Kvártélyház színpadán
Fotó: Pezzetta Umberto

Jövő kedden Frankie - A király és a kárhozott címmel Bakos-Kiss Gábor önálló estjével indul az egy hetes minifesztivál, az előadás Frank Sinatra életét mutatja be a művein keresztül. Június 26-án, szerdán Dalra magyar! - a magyar nép leghíresebb dallamai című esten Bősze Ádám zenetörténész komolyzenei stand up keretében avatja közönségét a magyar klasszikus zenei repertoár szakértőjévé. Csütörtökön Egy életem című önéletrajzi estjével érkezik Mucsi Zoltán színművész, aki nem először lép a Kvártélyház színpadára. 

Fotó: Pezzetta Umberto

Pénteken különleges csemegére számíthatnak a nézők: az Antigoné projekt felnőtteknek szóló beavató színházi előadást takar, mely a színházi viszonyrendszerekbe enged betekintést. Szombaton mutatja be a kárpátaljai testvérváros magyar színháza Csehov Egyfelvonásos komédiák című produkcióját, melyet Vidnyánszky Attila állított színpadra. Utóbbi a Déryné program jóvoltából  jelképes jegyárért nézhető meg.

Műsoron marad az Ájlávjú te édes, de jó, hogy vagy, légy más című musical-revü, melyben a Hevesi Sándor Színház fiatal színészeit is láthatjuk. Új bemutatóval is készül a Kvártélyház, idén a Hair című világhírű musical premierje Tompagábor Kornél rendezésében vár a közönségre. Az egyik  férfi főszerepet Bot Gábor énekli, Bukowskit Várhelyi Áron alakítja, a zenészek közt feltűnik Salamon Attila és Berkes Dániel, a játszók között pedig a zalaegerszegi kőszínház több művésze. A Hair három bemutatóval büszkélkedhet, ugyanis, miután a soproni színházzal koprodukcióban készül, először Fertőrákoson játsszák, majd augusztus 2-től Zalaegerszegen, ősszel pedig a soproni Petőfi Színházban.

Fotó: Pezzetta Umberto

A nyarat a megszokott módon a Zalai Táncegyüttes és a KósArt néptáncestje zárja, a Kósa Ruben és Kósa-Kemes Laura által koreografált Kalotaszeg Zrt.-t, melyet 2023 decemberében mutattak be először, augusztus 21-én adja elő a hagyományokat a mai mindennapi életen keresztül megtartó együttes. 

A zalaegerszegi szabadtéri színházi előadásokra az interneten keresztül (jegy.hu) bárhonnan lehet jegyet vásárolni, a korábban bevezetett kedvezmények (Egerszeg Kártya, pedagógus, csoportos, stb) ebben a szezonban is igénybe vehetők. Az előadások este fél kilenckor kezdődnek, esőnapokat az Ájlávjú, a Hair és a Kalotaszeg Zrt. előadásokhoz terveztek. 

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!