Mű-terem

2023.06.01. 15:30

A szobrászati szakkör kiállítása a HSMK-ban

Mű-terem (Gesztusaink) címmel nyílt meg kedden a HSMK színházi előcsarnokában a városi szobrászati szakkör kiállítása, melyen több általános és középiskolából 18 fiatal munkáját láthatják az érdeklődők.

Benedek Bálint

Czémánné Balog Timea szerint régi álom és elképzelés válhatott valóra

Fotó: Szakony Attila

A tárlatról a Péterfy-iskolában működő szakkör vezetője, Babati Csaba vizuális nevelő tanár beszélt. Elmondta: a diákok nyitottak, és a foglalkozáson megismerik a szobrászatban használt anyagokat, illetve elsajátítják, milyen eljárásokra van szükség, hogy elkészüljön a remekmű.  

Az utánpótlás fontosságát hangsúlyozta a kiállítás megnyitóján Molnár Gábor, a Kőrösi-Péterfy iskolák igazgatója, aki hozzátette: a mostani fiatalok szorgalmasan és kitartóan több órán át dolgoztak a tárlat összeállításán.

– Régi álom és elképzelés vált valóra azzal, hogy a hajdan Nagykanizsán már működött városi szintű alkotói szakkör újra értéket, színt vitt a város életébe – mondta Czémánné Balog Timea, a Nagykanizsai Tankerületi Központ köznevelési és jogi osztály vezetője. – A központunk a Thúry György Múzeummal, dr. Száraz Csilla igazgatóval karöltve támogatta a jövő elképzéseit, mely Babati Csaba ötlete alapján válhatott valóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában