Színes programok

2023.06.02. 13:15

Papírszínház, sakk és gólyalábazás egész délelőtt a nagykanizsai Halis-könyvtárban

A nagykanizsai Halis-könyvtárban június 3-án, a nyár első szombatján is nívós programokat kínálnak a család minden korosztálya számára.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony István

Az esemény teljes időtartalma alatt, 9 és 13 óra között Pálfi Dénes könyvtáros vezetésével meg lehet tanulni gólyalábon járni, amit óvodák és iskolák már beépítettek a mozgásos tevékenységeik közé. Ezért a bibliotékában szeretnék, ha mindenki megismerné az újabb generációk tagjai közül is a gólyalábazás örömét. Hétköznapokon könyvtárlátogatásokhoz kötött programként is ajánlják. Krasznai Bertalan könyvtáros segítségével az érdeklődők 9 órától az Arcanum Digitális Tudománytár használatában is elmélyedhetnek.  A könyvtár minden kanizsai újságot elérhetővé tett a nagykar című honlapján. Hosszú ideig nem volt azonban Nagykanizsán újság. Ezt pótolta a Zalai Hírlap, most ezek a lapok is elérhetők az olvasók számára. 

Ezt és sok más lehetőséget ismerhetnek meg önállóan, vagy éppen a könyvtáros segítségével az Arcanum adatbázisban. Ezúttal sem maradhat el a gyerekek egyik kedvence, a 10 órakor kezdődő Mesés papírszínház Virág Adrienn könyvtárossal. Most is lesz klasszikus és kortárs papírszínházi mese, amely révén eddig kevésbé ismert világba repülhetnek az érdeklődők. Majd 10 órától Kardos Ferenc vezeti a népszerű Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával elnevezésű, a sakk alapjait bemutató foglalkozást. Aki kezdő vagy alapszinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, szeretettel várják, akár kisebb baráti társasággal is. A nap zárásaként 11 órától a felnőtteket Kardos Ferenc és Tábori Zita a Tarnóczky klubban fogadja, ahol továbbra is várják a régi kanizsai képeket és dokumentumokat a látogatóktól, akiknek adománya ezáltal a város történeti emlékezetének részévé válhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában