Sokat tud az én kezem

2023.06.02. 09:00

A Nemzeti Tehetségprogram keretében öt műhely dolgozott a zalaegerszegi Ady-iskola vizuális tagozatán

Június elsején, csütörtökön jutalmazták meg a zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI vizuális tagozatának tanárai azokat a diákokat, akik a Nemzeti Tehetségprogram sikeres pályázata keretében öt műhelyben, több témakörben készítettek alkotásokat.

Arany Horváth Zsuzsa

Szommer Judit és Nagy Szilvia adta át a jutalmakat

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

A tehetséggondozó program felölelte a festészet, építészet, tűzzománc, kerámia, textilművészet mellett a környezetvédelem adta alkotási lehetőségeket, mindez az iskola aulájában berendezett kiállításon megtekinthető, valamint a "Sokat tud az én kezem" szakmai-módszertani kiadványban. A záróeseményen felidézték a korábbi években készült füzetek értékeit, majd a műhelyeket vezető tanárok számoltak be az alkotással töltött hónapokról a diákságnak. Borsos Andrea, Gondos Anna, Szommer Judit és Nagy Szilvia mesélt a foglalkozások eredményéről, a távol lévő Némethné Balogh Ildikó műhelyének tevékenységét Nagy Szilvia foglalta össze, majd rajzoláshoz hasznos jutalmakat adtak át a tanulóknak. 

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Az érdeklődők a kézműves műhelyek egy-egy téma köré szervezett alkotásaiban mélyülhettek el, így a víz, a festészeti korstílusok, az őskori díszítő formavilág, a tájékoztató feliratok története, Zalaegerszeg ikonikus épületei költöztek a paravánokra. A textil hátizsákokra például a neolit korban élt zalaiak, azaz a lengyeli vonaldíszes kultúra díszítő motívumai kerültek, míg a tűzzománc táblácskák feliratai mókás szlogeneket üzentek. Ez utóbbi kollekciót a tűzzománc műhely erre az időre az aulába költöző ajtaján mutatták be a műhelytagok.

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában