Zaol podcast

2023.06.08. 06:50

A blues-hoz meg kell érni - Kránitz Tónival zenei elkötelezettségről, szájharmonikáról és a legendás Shabby Blues Bandről

2023. június 28-án tölti be hatvanadik életévét a zalai zenei élet egyik legismertebb személyisége, Kránitz Tóni, a Shabby Blues Band alapítója.

Gyuricza Ferenc

Kránitz Tóni Fotó: Gyuricza Ferenc

A ZAOL pop- és rockzenével foglalkozó podcast sorozatához ennek apropóján kértük fel egy tartalmas beszélgetésre a szájharmonikán játszó zenészt, aki nemcsak arról számolt be, hogy miért éppen a blues műfaja mellett kötelezte el magát, de szóba került az is, hogy a közelmúltban ismét megváltozott felállású, jelenleg nyolc taggal működő Shabby Blues Band a zalai zenekarok közül több okból egyedülállónak tekinthető, hiszen rajtuk kívül nincs még egy olyan csapat, amely több mint három évtizedes folyamatos működést tudhat maga mögött, illetve olyan sem, amelyik nyolc nagylemezt készített volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában