Itt a quillinget választották a résztvevők

2023.05.25. 15:30

Szentgyörgyvölgyön is megnyitották a szakkörös kiállítást

Szerdán Szentgyörgyvölgyön is megnyitották a szakkörös kiállítást, itt a quillinget választották a helyi és környékbeli hölgyek.

Korosa Titanilla

A szakkör tagjai: Németh Gabriella közművelődési szakember, Gajda Istvánné, Megyesi Bea, Szabó Erzsébet, tagja volt még a szakkörnek Bedő Katalin.

Fotó: Korosa Titanilla

A dekoratív kézművestechnika alapja a papírcsíkok hengerelése, formázása, hogy aztán ezen alapanyagokból bonyolult mintákat hozzanak létre. A quillinggel tárgyak széles skálája készíthető: üdvözlőkártyák, falfestmények, ékszerek, dísztárgyak. A technika eredete nem ismert, vélhetően az ókori Egyiptomba nyúlik vissza, később a középkori szerzetesek használták a kéziratok díszítésére. Népszerűvé a reneszánsz alatt vált.

Szentgyörgyvölgyön a szakkör tagjai nagyon élvezték a foglalkozásokat, egy-egy alkalommal 3-4 órát is eltöltöttek a papírcsíkok dísszé varázsolásával. A szakkör tananyaga mellett saját ízlésvilágukat is megjelenítették a munkákon.

A tárlatot Kuglics Gábor, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala vármegyei igazgatóságának módszertani referense nyitotta meg és méltatta a nagy gonddal elkészített alkotásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában