Sakk, idegen nyelv és mesés papírszínház

2023.05.12. 11:00

Ismét érdemes lesz ellátogatni szombaton is a nagykanizsai Halis-könyvtárba

Nagyszerű családi programokkal várják a látogatókat május 13-án szombaton a nagykanizsai Halis-könyvtárba, amikor ismét gyermekeknek és felnőtt látogatóknak szerveznek nívós elfoglaltságokat a könyvtárosok.

Benedek Bálint

Érdekes és értékes programok várnak a könyvtárban mindenkire

Fotó: Szakony Attila

A nap 9 órakor az olvasást népszerűsítő AZOLOvagok csatájával kezdődik. Az internetes portál használatáról Benkéné Osvald Éva könyvtáros beszél a gyerekeknek. A játékhoz szükséges adatlapot helyben biztosítják. Ezután 9.30 órától Érdekes is lehet az ismerkedés egy idegen nyelvvel? címmel Gulyás Eliza könyvtáros játékos angol foglalkozást tart óvodásoknak, 1. és 2. osztályosoknak. A zenehallgatás és a rajz is segítségére lesz a kicsiknek az angol nyelv megkedvelésében. A foglalkozás célja az idegen nyelv iránti érdeklődés felkeltése. Ugyancsak főleg az alsó tagozatos diákoknak kínál kikapcsolódást 10 órától a Mesés papírszínházi előadás, melyet ezúttal Benkéné Osvald Éva könyvtáros vezet. Klasszikus és kortárs papírszínházi mesék kerülnek terítékre. Ez a program a mesehallgatásnak és mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket. A programok sorát 11 órától Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával címmel sakkfoglalkozásra várják Győrfi Norbert és Nagy András könyvtárosok. Aki kezdő, vagy épp alap szinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga, vagy éppen kisebb baráti társasággal, szeretettel várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában