Kulturális program

2023.05.30. 13:00

Horvát művészeti találkozót tartottak Borsfán

Nemrégiben tartották a borsfai Fekete-iskolában a Horvát művészeti találkozót, ahol több nemzetiségi iskola tanulója, csoportja mutatta be kulturális programját.

Benedek Bálint

Az eseményen képviseltette magát: a murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola, a tótszerdahelyi Zrínyi Katarina Általános Iskola, a szombathelyi a Mate Meršić Miloradić Horvát Óvoda és Általános iskola, valamint Horvátországból a Domasineci és Draskoveci Általános Iskola tanulói. Bedő Helén, a vendéglátó iskola igazgatója beszédében elmondta: két év kihagyás után újra találkozhattak, feleleveníthették a horvát népi kultúrát, tradíciókat, folytathatták a kiváló együttműködést a közös célok érdekében. A színvonalas műsor a borsfai gyerekek zumba táncával kezdődött, majd horvát verseket, tamburazene kíséretében néptáncokat, népdalokat adtak elő a csoportok. A Horvátországból érkezett iskolák tanulói költeményeket és egy, Horvátországban megjelent Képeskönyvből „Međimurski vrčok“ vagyis Muraközi virágoskertjének tavaszi virágjait mutatták be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában