Versillusztráció

2023.04.02. 13:30

Vers ihlette rajzokat várnak az általános iskolásoktól a nagykanizsai Halis-könyvtárba

Kormos István 100. születésnapja alkalmából április 11-ig (kedd) továbbra is várja a versillusztrációkat a nagykanizsai Halis-könyvtár.

Benedek Bálint

A könyvtár épülete

Fotó: Szakony Attila

A magyar költő, író, műfordító, dramaturg főleg gyermekverseiről ismert. Emléke előtt tisztelegve még február elején hirdetett rajzversenyt a bibliotéka. A kiírás szerint a nevező általános iskolás diákoknak az a feladatuk, hogy Kormos István Ficánka játszik című versét illusztrálják. A költeményt megtalálják a bibliotékában, melynek megtalálásában segítenek a könyvtárosok. A maximum A4-es méretű képek szabadon választott technikával készülhetnek. A könyvtárosok kérik, hogy a könnyű beazonosítás miatt a gyermek nevét, iskoláját és osztályát, valamint a szülő telefonszámát, e-mailt címét a leadott munka hátoldalára írják rá. A legjobb rajzokat díjazzák és azokból kiállítást állítanak össze.
Friss hír a könyvtárból: április 3-tól már újra hétfőn és kedden is nyitva tartanak, vagyis újra hat napon át fogadják az olvasókat. Érdemes megjegyezni, hogy ez alól csak a közelgő húsvét ünnepek jelentenek kivételt, hiszen akkor zárva tartanak. Nemcsak a főépület, de a Hevesi utcai, valamint a kiskanizsai fiókkönyvtárak is a korábban megszokott nyitvatartással várják a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában