Közel ötszáz résztvevő

2023.04.25. 10:00

Táncversenyt tartottak Lentiben

Az elmúlt hétvégén 9. alkalommal rendezték meg a hagyományos táncversenyt a városi művelődési központban.

Korosa Titanilla

Deák Fanni vezetésével táncolnak a versenyzők

Fotó: Kósa Róbert

Az eseményen 155 koreográfiával 15 egyesület és iskola közel ötszáz táncosa vett részt.

A táncversenyen a szervezők amatőr csoportok részére biztosítanak évről évre versenyzési lehetőséget, az indulók a Dunántúl településeiről érkeztek, többek között Pécsről, Szigetvárról, Veszprémből, Zalaegerszegről, Reziből, Keszthelyről a házigazdák mellett.

A zalaegerszegi Royal Dance 

A megnyitón Horváth László polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a versenyzők vették birtokba a színpadot egész napra. A táncosok hip-hop, színpadi showtánc, művészi látványtánc és open kategóriákban mutatták meg tudásukat négy korosztályban. A produkciókat három fős szakmai zsűri értékelte, kétszer tartottak eredményhirdetést és osztották ki az érmeket, kupákat és a különdíjakat a táncosoknak. Megválasztották a IX. Lenti Táncverseny Bajnokát is, a kitüntető címet ez alkalommal a Veszprémből érkező Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió kapta. 

Cholnoky survivors
Fotó: Kósa Róbert

A nap folyamán a művelődési központ előtti téren nagy sikert aratott az előre meghirdetett össztánc közel 200 táncos és érdeklődő részvételével.

Lenti Városát képviselte a Step Up Fitness, a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport, a Royal Dance Studio és Sportegyesület Lenti csoportja, illetve tánccsoporttól függetlenül indult Tóth Vivien és Ferecskó Júlia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában