Központi Óvoda Pipitér Tagóvodája

2023.04.01. 13:30

Pintyőke fesztivál: óvodások a színpadon (videó)

A Központi Óvoda Pipitér Tagóvodája három év kényszerű kihagyás után XXI. alkalommal rendezte meg pénteken a Móricz Zsigmond Művelődési Házban a Pintyőke népi gyermekjáték és néptánc fesztivált.

Benedek Bálint

A Miklósfai Tagóvoda Nyuszi csoportja Tavaszi párválasztó című műsorát adta elő a közönség nagy örömére

Fotó: Gergely Szilárd

A rendezvényen 283 óvodás és 30 óvodapedagógus vett részt, a kanizsai óvodák mellett Zalakarosról és Surdról is érkeztek gyerekek.

Lenkovits Szilvia, a Nagykanizsa Központi Óvoda intézményvezető helyettese megnyitójában elmondta: a gyermekjáték, gyermektánc, mint komplex örömszerző tevékenység élményeket nyújt az óvodás korúak számára. Ezen túl fejleszti zenei képességeiket, ritmusérzéküket mozgáskoordinációjukat, megismerkednek a magyar népi játékokkal, zenével, az énekes játékok szövegének, ritmusának, dallamának, mozdulatának és cselekményének együttes megjelenítésével. Az óvodás korosztály az énekes-mondókás játékok segítségével sajátítja el a néptánc első motívumait.

Fotós: Gergely Szilárd

- A csoportok mindannyian előadással készültek, melyet népdalokból, gyermekjátékokból és táncból, gyermekjáték fűzésekből állítanak össze az óvodapedagógusok - fogalmazott köszöntő beszédében, Göndör Réka a Pipitér Tagóvoda vezetője. - A rendezvény nagy népszerűségnek örvend mind a gyermekek, a pedagógusok, a szülők és vendégek körében. A fesztivál a térségben egyedülálló, mert speciálisan a legfiatalabb réteget célozta meg. Idei fesztiválunkon újdonság, hogy a résztvevő csoportoknak egy pályázatot hirdettünk, melyre népi kismesterségek technikával, a madár motívumot kellett megjeleníteniük. Szép alkotások érkeztek, változatos technikákkal: agyagozás, nemezelés, szövés, batikolás, selyemfestés, csuhézás. A tárlatot a művelődési házban a fesztivált követő héten is megtekinthetik az érdeklődők.

A produkciókat Kiss Norbert, a Kerka Táncegyüttes vezetője, valamint Tóth István néptánc pedagógus, a Zalagyöngye Táncegyüttes művészeti vezetője méltatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában