Kapcsolat

2023.04.20. 15:15

Amerikából érkeztek vendégek a kanizsai Zrínyi-iskolába

A nagykanizsai Zrínyi-iskolában három napot töltött egy amerikai delegáció. A felnőttekből álló önkéntes csapat bekapcsolódott az angol nyelvi órákba, s jelenlétükkel felejthetetlen pillanatokat szereztek a diákoknak.

Benedek Bálint

Az amerikai Arkansas államból érkezett egy delegáció, melynek tagjai (balról) a Zrínyi-iskola tanáraival és Faller Zoltán igazgatóval (jobbról) kiváló kapcsolatot ápolnak

Fotó: Szakony Attila

Az Arkansas államból érkezett önkéntesekből álló csapattal Vlasics Anikó, az iskola idegennyelvi munkaközösségének vezetője, angoltanára tartotta a kapcsolatot. Az ismeretségük korábbra vezethető vissza, hiszen egy, a városban működő baptista szervezet közreműködésével tavaly a Batthyány-gimnáziumban jártak. A tanárnő elmondta: az angol nyelv népszerűsítése érdekében szerették volna, ha az általános iskolások is találkoznak velük, és szerencsére három napot tölthettek az iskolában, ahol tanórákon vettek részt, de bepillantást nyerhettek az intézmény életébe is. A delegációt ezúttal három nyugdíjas tanárnő, az amerikai hadsereg egészségügyi dolgozója és két informatikai mérnök alkotta.

– Olyannyira elmélyítettük a kapcsolatot, hogy a jövőben partnerként időszakosan ellátogatnának Nagykanizsára, de az online találkozásra is nyitottak vagyunk – mesélte a tanárnő. – A jelenlétükben értelmet nyert az angoltanulás fontossága, motivációt kaptak a gyerekek. A tanórákon a diákokkal kissé belefásulunk abba, hogy megtanuljuk a szókincset, a nyelvtant, a szabályokat és közben tartjuk bennük a lelket, hogy ne adják fel. A vendégeink csak angolul szólaltak meg, és a gyerekek korosztálytól, nyelvtudástól függetlenül próbáltak minél több információt felszívni az amerikai életérzésből. Ezt látva boldogság öntötte el a szívemet, hiszen a gyerekek átérezték az angol nyelv tudásának fontosságát. Például elsajátították azt, miképpen kell szurkolni egy arkansasi focicsapatnak.

Az egyik amerikai tanárnő, Tommie Heath kiemelte: a zrínyis gyerekekkel öröm volt a munka, fegyelmezettek, tisztelettudóak és vágynak a tudásra. "Jó lenne, ha megőrizhetnék ezt a remek kapcsolatot, azért jövünk, mert szeretjük a magyarokat" – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában