Azért a víz az úr

2023.03.22. 18:00

Víz világnapi kiállítás az Ady iskolában

Azért a víz az úr címmel nyílt kiállítás szerdán délelőtt az egerszegi Ady-iskolában, hogy ily módon is felhívják a figyelmet környezetszennyezés okozta károkra, az óceánok és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

Arany Gábor

Fotó: Arany Gábor

 Borsos Andrea biológia-rajz szakos tanár, a kiállítás szervezője érdeklődésünkre elmondta, hogy a nemzeti tehetség program támogatásával valósult meg a víz világnapjához kapcsolódó műhelymunka, amiben hatvan diák vett részt négy évfolyamról. A gyerek két-három fős csoportban készítették el az általuk kiválasztott tengeri élőlényeket, mégpedig papírmaséból, tehát környezetet kímélve újrahasznosított anyagból. A vékony zsinórokon függő színes halakkal, medúzákkal a vízi világ hangulatát teremtették meg a földszinti aulában, ahol a megnyitó alkalmából Borsos Andrea szólt a környezetszennyezés okozta károkról, a tengerek, az óceánok védelmének fontosságáról, ami az emberiség fennmaradásának is záloga. Az iskolához érkezőket pedig a kerítésen installáció fogadja, ezzel mutatják be az óceánok gazdag, színes élővilágát, szembe állítva azzal, hogy milyen halott zónává válik a tenger az embertől érkező mérhetetlen szennyáradat miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában